tisdag 27 juni 2017
UGNSBAKAD TORSK MED RÖDBETOR , 4 PERS.
HEJSAN !
Smaka på denna supergoda rätt , med syrligt äpple och riven pepparrot.
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g TORSKFILE' ,
eller annan fisk ,
salt ,
lite socker = en nypa,
ca 8 - 10 små rödbetor ,
1 litet spetskålshuvud ,
SERVERING & GARNERING :
1 syrligt strimlat äpple ,
riven pepparrot ,
färska dillvippor ,
olivolja,
eventuellt peppar,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR torsken i bitar .
Krydda med lite salt och en nypa socker.
KOKA rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten
ca 20 minuter .
Kontrollera med sticka att de är klara .
Häll bort vattnet och dra av skalet .
SÄTT ugnen på 150 grader .
Skär spetskålen i 4 klyftor och koka i lättsaltat vatten
ca 4 minuter .
Låt rinna av ordentligt .
STEK snittytorna på spetskålsklyftorna i lite olivolja i
en stekpanna .
Stek på medelvärme , ca 3 minuter på var sida .
LÄGG torsken i en lättsmord , eldfast form och
baka i ugnen i ca 12 minuter .
Tryck lite försiktigt på fiskbitarna för att kolla att
de är färdiga , lamellerna ska gå lätt att dela .
LÄGG upp fisken på tallrikar tillsammans med spets-
kålen , rödbetor och strimlat äpple .
GARNERA :
med färsk riven pepparrot , färska dillvippor och timjan .
DROPPA över lite god olivolja och krydda med lite peppar.
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)