tisdag 27 juni 2017

UGNSBAKAD TORSK MED RÖDBETOR , 4 PERS.



               HEJSAN !

Smaka  på  denna  supergoda  rätt , med  syrligt  äpple  och  riven  pepparrot.

HÄR  ÄR  RECEPTET :
600 g  TORSKFILE' ,
eller  annan  fisk ,
salt ,
lite socker = en nypa,
ca  8 - 10 små  rödbetor ,
1  litet  spetskålshuvud ,

SERVERING & GARNERING :
1  syrligt  strimlat  äpple ,
riven  pepparrot ,
färska  dillvippor ,
olivolja,
eventuellt  peppar,

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR  torsken  i  bitar .
Krydda  med  lite  salt  och  en  nypa  socker.
KOKA  rödbetorna  mjuka  i  lättsaltat  vatten
ca  20  minuter .
Kontrollera  med  sticka  att  de  är  klara .
Häll  bort  vattnet  och  dra  av  skalet .
SÄTT  ugnen  på  150  grader .
Skär  spetskålen  i  4  klyftor  och  koka  i  lättsaltat  vatten
ca  4  minuter .
Låt  rinna  av  ordentligt .
STEK  snittytorna  på  spetskålsklyftorna  i  lite  olivolja  i
en  stekpanna .
Stek  på  medelvärme ,  ca  3  minuter  på  var  sida .
LÄGG  torsken  i  en  lättsmord ,  eldfast  form  och
baka  i  ugnen  i  ca  12  minuter .
Tryck  lite  försiktigt  på  fiskbitarna  för  att  kolla  att
de  är  färdiga ,  lamellerna  ska  gå  lätt  att  dela .
LÄGG  upp  fisken  på  tallrikar  tillsammans  med  spets-
kålen , rödbetor  och  strimlat  äpple .

GARNERA :
med  färsk  riven  pepparrot ,  färska  dillvippor  och  timjan .
DROPPA  över  lite  god  olivolja  och  krydda  med  lite  peppar.

SMAKLIG  MÅLTID  och   LYCKA  TILL !