måndag 21 december 2020

VILDRIS MED KRÄFTSTJÄRTAR OCH MANGO, 1 PERSON .




               
                                       HEJSAN !

DU  som  inte  äter  skinka , - kanske  kan  detta  passa  ?
HIMLA  GOTT !

HÄR ÄR RECEPTET :
125 g  VILDRIS - blandning 
50  g  gröna  ärter
1 /2  liten  röd  paprika
1 /2  msk  smör
100  g  kräftstjärtar (avrunnen vikt)

MANGOKRÄM :
100 g  fryst  mango
1  msk  mango chutney 
1  tsk  vitvinsvinäger
1  tsk  vatten
1  tsk  rivet  limeskal
1  tsk  farinsocker
1  tsk  finhackad  röd  chili
GARNERING,  basilika,

SÅ HÄR GÖR DU  :
TILLAGA  VILDRISET  enligt  anvisning  på  förpackningen .
Lägg  ärterna  i  kastrullen  med  riset  när  det  återstår  5  min
av  koktiden .
TÄRNA  paprikan  och  fräs  i  smöret .
Tillsätt  ris  och  ärter  och  fräs  allt  på  hög  värme  1 - 2  minuter .
MANGOKRÄM  :
TINA  mangon .
Mixa  den  med  mango chutney , vinäger,  vatten,  limeskal ,
farinsocker  och  chili till  en  jämn  kräm .
LÄGG  KRÄFTSTJÄRTARNA  ovanpå  ris - och  grönsaks-
blandningen .
TOPPA  med  mangokrämen  och  dekorera  med  basilika .

Gör  färdigt det  hemma  och  ta  med  Dig !

GOD  JUL !

KÖTTFÄRSBOLLAR I TOMATSÅS , 4 PORT.




                                     HEJSAN  !

DE  HÄR FÅR NI INTE MISSA,  SÅ  HIMLA  GODA
RISKEN ÄR ATT MAN  ÖVERÄTER .
Citron,  persilja  och  vitlök  ger  annorlunda  smak  till
kött - bollarna ,  som  är  kokta  direkt  i  tomatsåsen .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
500 g  köttfärs
3/4  dl  kallt  vatten
1  pressad  vitlöksklyfta
1  tsk  salt
1/2  tsk  svartpeppar
rivet skal  av  1/2  citron 
1  dl  hackad  persilja

TOMATSÅS :
1 tetra  krossade  tomater,  500  g
1  dl  vatten 
1/2  tsk  salt
1 krm  peppar
eller  citronpeppar
2  msk  TOMATPURE' .
1  pressad  vitlöksklyfta
1  tsk  strösocker

TILLBEHÖR  ,  PASTA  +  GRÖNA  BLAD .

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA  upp  ingredienserna  till  tomatsåsen  i  en 
låg  vid   kastrull .
BLANDA  alla  ingredienser  till  färsen .
Arbeta  färsen  en  stund  så  håller  den  ihop  bättre .
FORMA  med  vattensköljda  händer  ca  20 - 25  bollar 
och  lägg  ned  dem  direkt  i  den  kokande tomatsåsen .
LÅT  sjuda  under  lock  5 - 8  minuter .

KOKA  pasta  eller  ris  till och  några  grönsaker  efter  smak .


SMAKLIG  MÅLTID  och  GOD  JUL !