onsdag 3 oktober 2018

KANTARELLTOAST MED ÄPPELSALLAD 2 PERS.




                                 HEJSAN !

Nu  är  det  Gyllene  tider för kantareller !
Då börjar Vi med , en krämig , matig och god macka .
Perfekt som lunch eller en enklare kvällsrätt .

HÄR ÄR RECEPTET :
100 g naturell färskost
1/2 - 1 dl riven västerbottenost
2 skivor rustikt bröd
150 g rensade gula kantareller
eller trattkantareller
smör/margarin eller olja till stekning
salt och peppar
ÄPPELSALLAD:
1 svenskt äpple
1-2 msk grovkornig senap
1 msk grovhackad persilja eller fryst
eventuellt lite honung

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER.
RÖR ihop färskost och västerbottenost. Fördela det på brödskivorna.
Gratinera  i ugnen  tills de fått fin färg, 10-12 minuter.
STEK svampen i smör/margarin eller olja och salta å peppra.
ÄPPELSALLAD:
SKÄR äpplet i tunna stavar och blanda med senapen och persiljan.
Smaka av med salt, peppar och eventuellt honung.
TOPPA den gratinerade toasten med svampen och äppelsalladen.

LYCKA TILL !