måndag 1 februari 2021

MINA RÅGRUTOR MED FLINGOR & FRÖN , CA 18 ST .





                                         HEJSAN  !

Rustika  råg-rutorna toppas  med  råg-flingor
och  salt-flagor .
Att  baka  bröd  i långpanna  är  smidigt !

HÄR ÄR RECEPTET :
50 g  jäst
5 dl kallt  vatten
50 g smör /margarin, rumsvarmt
2  dl råg-flingor
2  msk  krossade  linfrön 
2  tsk  salt
2  msk  mörk  sirap
2  tsk  anis
10 - 11  dl  rågsikt 

GARNERING :
Saltflingor 
råg-flingor

SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA  ner jästen i en bunke .
Tillsätt  vattnet  och  rör  ut  jästen .
TILLSÄTT  övriga  ingredienser och arbeta degen kraftigt
i maskin 5 min eller dubbla tiden för  hand .
LÅT  degen jäsa  under  bakduk  i  2  timmar .
FÖRDELA degen i en långpanna,  ca  26x38 cm ,  med 
bakplåtspapper.
Strö över råg-flingor och  saltflingor .
SKÄR  degen i rutor  och  nagga dem med en gaffel .
LÅT  brödet jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
Sätt ugnen på 225  grader .
GRÄDDA  brödet  mitt i ugnen i 20-25 minuter .
LÅT det svalna på galler  under en bakduk .

Väldigt  gott ,  med  hyvlad  grön gurka och ett par  skivor ost på , mmm...!

LYCKA  TILL !