HEJSAN !
Rustika råg-rutorna toppas med råg-flingor
och salt-flagor .
Att baka bröd i långpanna är smidigt !
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
5 dl kallt vatten
50 g smör /margarin, rumsvarmt
2 dl råg-flingor
2 msk krossade linfrön
2 tsk salt
2 msk mörk sirap
2 tsk anis
10 - 11 dl rågsikt
GARNERING :
Saltflingor
råg-flingor
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA ner jästen i en bunke .
Tillsätt vattnet och rör ut jästen .
TILLSÄTT övriga ingredienser och arbeta degen kraftigt
i maskin 5 min eller dubbla tiden för hand .
LÅT degen jäsa under bakduk i 2 timmar .
FÖRDELA degen i en långpanna, ca 26x38 cm , med
bakplåtspapper.
Strö över råg-flingor och saltflingor .
SKÄR degen i rutor och nagga dem med en gaffel .
LÅT brödet jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader .
GRÄDDA brödet mitt i ugnen i 20-25 minuter .
LÅT det svalna på galler under en bakduk .
Väldigt gott , med hyvlad grön gurka och ett par skivor ost på , mmm...!
LYCKA TILL !