fredag 17 mars 2017

STEKT MAKRILL MED KRONDILLSSÅS OCH FÄRSK POTATIS 4 PERS.



                    HEJSAN !

Det här receptet kommer från MOLLESUND  på  ORUST.
Flera av oss som gillar Makrill vill gärna ha en klick lingonsylt
till, men det gillades inte riktigt.
Vad tycker DU ?

HÄR ÄR RECEPTET :
4 MAKRILLFILE'ER ,
1dl vetemjöl ,
smör till stekning ,
TILL  SÅSEN :
4  Krondillskvistar ,  grovt hackade,
spara ca 20 små dillkronor till servering.
50 g smör ,
3 dl grönsaksbuljong, egen eller tärning.

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA  buljongen med  KRONDILLEN
i 15 minuter .
Sila bort stjälkarna.
BLANDA  buljongen och smöret i en mixer
tillsammans med de sparade småkronorna .
Smaka av  med salt och  nymalen vitpeppar.
Håll varmt i en kastrull .
VÄND  MAKRILLFILE'ERNA  i vetemjöl.
Salta och peppra .
Stek i  medel - varm panna med hälften olja
och hälften smör .

SERVERA med KRONDILLSÅSEN  och kokt färsk potatis .
HOPPAS ATT DET SMAKAR  !

LYCKA TILL !