fredag 17 mars 2017
STEKT MAKRILL MED KRONDILLSSÅS OCH FÄRSK POTATIS 4 PERS.
HEJSAN !
Det här receptet kommer från MOLLESUND på ORUST.
Flera av oss som gillar Makrill vill gärna ha en klick lingonsylt
till, men det gillades inte riktigt.
Vad tycker DU ?
HÄR ÄR RECEPTET :
4 MAKRILLFILE'ER ,
1dl vetemjöl ,
smör till stekning ,
TILL SÅSEN :
4 Krondillskvistar , grovt hackade,
spara ca 20 små dillkronor till servering.
50 g smör ,
3 dl grönsaksbuljong, egen eller tärning.
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA buljongen med KRONDILLEN
i 15 minuter .
Sila bort stjälkarna.
BLANDA buljongen och smöret i en mixer
tillsammans med de sparade småkronorna .
Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
Håll varmt i en kastrull .
VÄND MAKRILLFILE'ERNA i vetemjöl.
Salta och peppra .
Stek i medel - varm panna med hälften olja
och hälften smör .
SERVERA med KRONDILLSÅSEN och kokt färsk potatis .
HOPPAS ATT DET SMAKAR !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)