HEJSAN !
GURKMEJA som är i soppan , gör att soppan
får extra fin färg .
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g morötter
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 msk smör/margarin
till stekning
1 msk riven färsk ingefära
rivet skal och pressad saft
av 1 apelsin
1 tsk gurkmeja
1 msk hackad färsk timjan
l liter grönsaksbuljong av
2 grönsaksbuljongtärningar
salt och peppar
GARNERING ;
12 räkor med skal
80 g svart kaviar
ärtskott .
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SKALA och tärna morötterna .
Skala och finhacka schalottenlök
och vitlök .
2) FRÄS lök och vitlök glansigt
i en kastrull med smör .
Tillsätt ingefära, apelsinskal,
apelsinsaft, gurkmeja och timjan
och låt det bli varmt .
3) TILLSÄTT buljong och morötter
och låt det sjuda i ca 20 minuter .
Häll av och spara buljongen .
Mixa till en slät röra .
Späd med buljongen till önskad
konsistens .
Smaka av med salt och peppar .
4) VID SERVERING :
FÖRDELA soppan i skålar och
toppa med skalade räkor , kaviar och ärtskott .
SMAKLIG MÅLTID !
LYCKA TILL !