måndag 1 april 2019

SPENAT OCH LINSSOPPA MED 1 SKIVA BRIEOST, 4 PORT.




                         HEJSAN !

HÄR ÄR RECEPTET :
Spenat är det godaste som anrättas. ...mmm !
1 stor gul lök - margarin eller smör att steka i
2 dl gröna linser, koka 30 min
1,2 liter vatten
3 grönsaksbuljongtärningar
400 g tinad spenat
1 dl CREME Fraiche
salt, peppar
200 g Brieost
Linserna ger soppan en god fyllighet.

SÅ HÄR GÖR DU :
Hacka och fräs löken i smör/margarin
i en gryta.
Tillsätt linser, vatten och buljongtärning.
Låt soppan koka i 20 minuter .
Rör ner spenat och CREME Fraiche när
det återstår 5 minuter på soppan .
Smaka av med salt och peppar .
SERVERA med Brieosten skuren i tunna skivor.

SMAKLIG MÅLTID !

GRÖNSAKSCURRY MED SOCKERÄRTER OCH RIS, 4 PORT.



                       HEJSAN !
Detta är en vegetarisk och enkel vardags- rätt
med mycket smak .
Den går kvickt att laga.
Bröd passar till och det är också gott med kyckling .
mmm...himla gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
600 g sötpotatis eller vanliga potatisar
1 tunt skivad gul lök
1 msk rapsolja
1 msk curry
2 grovhackade tomater
1/2 liter vatten
2 msk grönsaksfond
1 litet blomkålshuvud (ca 350 g)
150 g sockerärter
1 1/2 tsk salt
1 krm peppar
TILL SERVERING
Kokt ris.

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och skär potatisen i grova bitar.
FRÄS tills den är mjuk i oljan.
Tillsätt curry, sötpotatis, hackade tomater
och grönsaksfond .  Koka ca 5 minuter.
ANSA och skär blomkålen i mindre bitar
och blanda ner i grytan. 
Koka ytterligare ca 5 minuter.
LÅT sist sockerärter koka med några min.
Smaksätt med salt och peppar .
Koka tills alla grönsaker är lagom mjuka.
SERVERA med kokt ris och gärna ett gott
bröd till .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !