onsdag 8 november 2017
GUBBARNAS SMÖRGÅSTÅRTA , 5-6 PORT.
HEJSAN !
Det här gillar gubbarna !
VARSÅGODA :
3 skivor längdskuren kavring (20 cm )
FYLLNING :
1 burk ansjovis (100 g) ,
1 medelstor gul lök ,
3/4 dl majonnäs ,
1 1/4 dl kvarg ,
3/4 msk ansjovis-spad ,
GARNERING :
1 förpackning krasse ,
1- 2 hårdkokta ägg ,
(obs ! dela på gula och vita)
1/2 dl majonnäs ,
SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA löken fint och mosa ansjovisen .
Spara spadet för smaksättning .
BLANDA ansjovis och lök med kvarg.
Smaka av med ansjovis-spad .
FÖRDELA hälften av fyllningen på en av
brödskivorna.
Täck med bröd och bred ut resterande
fyllning .
Avsluta med bröd och bred majonnäs
på översta skivan .
GARNERA : med krasse, ägg , majonnäs,
lägg det i rader på snedden , börja i ena
hörnet med lite krasse, sedan en rad äggula
och en rad vita .
Så varvar Du så hela vägen .
Hoppas Ni gillar det !
ALL LYCKA TILL !
ROSTAT BRÖD MED FETAOST OCH AUBERGIN , 4PERS.
HEJSAN !
HÄR ÄR ETT GOTT RECEPT :
SKIVA en liten aubergin .
Pensla skivorna med citronsaft och strö på salt.
Spola av efter 20 minuter och låt skivorna
rinna av på hushållspapper .
MOSA 75 - 100 g fetaost med gaffel och rör ut
med ett matskedar kaffegrädde.
Bred röran på 4 rostade avsvalnade brödskivor.
Täck med färsk finhackad basilika och lägg på
auberginskivorna .
PENSLA med olivolja och grilla mackorna i ugn-
en 3 -4 minuter , tills de är genomvarma .
SERVERA direkt och gärna med ett glas öl !
HOPPAS DET SMAKAR !
RÖKT LAMMBOG MED PEPPARROTS- OCH ÄPPELRÖRA , 8 PORT.
HEJSAN !
Smaka på det här .
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g rökt lammbog , 8 skivor
(alt. rökt renstek, kalkon eller skinka)
1 1/2 dl kesella ,
1 stort äpple ,
färsk riven pepparrot efter smak ,
SÅ HÄR GÖR DU :
TVÄTTA äpplet skala , kärna ur och finhacka ,
blanda med kesella och riven pepparrot efter
smak .
Fördela på lammskivorna , rulla eller vik ihop
och fäst med en tandpetare .
HOPPAS ATT DET SMAKAR !
EWAS, ANANAS- KAKA
HEJSAN !
En annan underbart god paj - kaka !
HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl vetemjöl ,
1 dl socker ,
1 tsk bakpulver ,
150 g smör/margarin,
Röres ihop och tryckes ut i pajformen .
FYLLNING :
2 dl CREME Fraiche ,
1 liten burk ananas i bitar
eller krossad ,
2 tsk vaniljsocker ,
1/2 dl socker ,
1 ägg ,
Blanda ihop alltsammans .
Gräddas i 200 grader i 30 minuter.
receptet har jag fått av Ewa, efter en helg
vi arbetat tillsammans .
LYCKA TILL !
FARSDAG , SOCKERKAKA MED VANILJFYLLNING 10 BITAR.
HEJSAN !
Saftig snabb - bakad favoritsockerkaka
som är härligt krämig i mitten .
Kanske passar den till FARS-DAGS kaffet .
HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg ,
3 dl socker ,
3 dl vetemjöl ,
2 tsk bakpulver ,
1 dl hett vatten ,
INDRÄNKNING :
125 g smör/margarin ,
1 dl mjölk ,
4 msk vaniljsocker ,
GARNERING :
florsocker,
TILLBEHÖR :
lättvispad grädde och
fruktsallad eller
fruktcocktail.
SÅ HÄR GÖR DU :
SÅTT ugnen på 200 grader .
Smörj och mjöla en rund bakform
som mäter ca 23 cm i diameter .
VISPA ägg och socker vitt och poröst .
Sikta ner vetemjöl och bakpulver och rör om .
VÄND försiktigt ner det heta vattnet till en slät
smet .
Häll smeten i bakformen och grädda kakan tills
den känns torr med provsticka, ca 30 minuter .
LÅT den nygräddade kakan vila en stund i bak-
formen innan den stjälps upp att svalna till
ljummen temperatur .
LÄGG matfettet till indränkningen i en kastrull och
tillsätt mjölken .
Sjud blandningen under omrörning i 2 minuter .
Dra därefter kastrullen åt sidan och tillsätt vanilj-
sockret .
Rör om och låt lagen svalna i ca 15 minuter .
DELA den mjuka kakan i två bottnar och skeda
vaniljlagen över dem .
Lägg åter samman bottnarna så att fyllningen
kommer i mitten .
Täck kakan och ställ den kallt i minst ett par timmar
att dra .
VID serveringen siktas lite florsocker över kakan .
Servera gärna lite lättvispad grädde och fruktsallad
eller fruktcocktail till kakan .
Man har då en kaka fullt jämförbar med tårta ,
men mycket enklare än en sådan .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)