fredag 29 juli 2016

HASSELNÖTSPANERAD HALLOUMI 4 PORT.


HEJSAN !

Mera ost, mmm ...så gott !

HÄR ÄR RECEPTET:
1 paket HALLOUMIOST,
1 ägg,
1 dl finhackade hasselnötter,
kokosfett att steka i ,
1 dl lingon.

Så här gör DU:
SKIVA  HALLOUMIN i valfri storlek.
Vispa ägget .
Doppa HALLOUMIN först i ägget sedan
i nötterna.
Stek i kokosfettet tills de fått fin färg .

SERVERA, med lingonen.

LYCKA TILL !

VÄSTERBOTTENS-KORG MED RÄKSALLAD . 4- 6 PORT.


HEJSAN !

Detta måste Ni göra, bus-enkelt att göra
och jätte-jättegott !

HÄR ÄR RECEPTET :
50 g  Västerbottenost,
30 g  parmesanost,

RÄKSALLAD :
100 g skalade räkor,
3 msk majonnäs,
3 msk CREME Fraiche.
1 msk hackad dill,
salt och peppar,
hackad gräslök,

Så här gör DU :
BLANDA alla ingredienserna till RÄK-salladen
och förvara kallt .
Riv osten och lägg i små högar på ett bakplåtspapper.
Sätt in i ugn på 200 grader och ta ut när det börjat
bubbla och fått lite färg.
LÅT SVALNA NÅGOT MEN INTE HELT.
Ta sedan upp med stekspade och
LÄGG ÖVER  UPPOCHNERVÄNDA mindre glas .
Låt SVALNA HELT.
FYLL korgarna med RÄK-sallad .

GARNERA , med finhackad gräslök.

LYCKA TILL ! och SMAKLIG SPIS !

KYCKLINGBRÖST MED PAPRIKA- OCH OLIVSMÖRSÅS. 4 PORT.


HEJSAN !

Detta bjöd jag på när jag hade en vän-träff i somras .
Receptet gick runt, alla gillade rätten, då bjuder jag
på den för Er också !

HÄR ÄR RECEPTET :
2 röda  spetspaprikor,
1 rödlök,
20 kärnfria KALAMATAOLIVER,
4  färska  kycklingbröst  med  skinn,
1 tsk paprikapulver,
25 + 50 g smör,
3 dl vitt vin,
havssalt och nymald vitpeppar,
2 ZUCCHINIER,
persilja,

Så här gör DU :
FINHACKA paprikan och löken.
Skär oliverna i mindre bitar.
Bryn kycklingbrösten i 25 g smör
i en stekgryta på medelvärme, tills
de fått fin färg på båda sidor .
Salta och peppra , låt paprikan, löken
och paprikapulvret bryna med kycklingen
ett par minuter .
Rör då och då under tiden, så det inte bränns.
BLANDA ner oliver och häll över vinet .
Sänk värmen och bräsera under lock ca 20 min,
vänd brösten ett par gånger .
Ta pannan från värmen, ta upp kycklingbrösten
på en skärbräda .
Rör ner det rumstempererade smöret i såsen .
SKÄR upp sneda skivor av brösten och lägg
på en bädd av sås .

SERVERA , med stekt zucchini och bladpersilja.

SMAKLIG MÅLTID !