söndag 20 juni 2021

SMULPAJ MED PÄRON OCH RÖDA VINBÄR, 6 PERS.




                         HEJSAN !

Den här pajen är riktigt smarrig !
Det är min goda vän MONAS som har EXPREMENTERAT lite .

HÄR ÄR RECEPTET :
6 päron
1 burk APRIKOSPURE'
153 g  (SEMPER)
1 /2 dl vatten
1 dl flagad mandel
1 dl havregryn
4 msk strösocker
50 g flytande smör/margarin

TILLBEHÖR ;
1 dl vispad vaniljvisp
röda vinbär

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Kärna ur och skär päron i klyftor .
Rör ut aprikos -PUREN  med vattnet
och bred över päronen .
Fördela i ugnsfasta formar .
BLANDA samman mandel, havregryn ,
socker och smör till en kletig massa .
Fördela över päronen .
Ugnsbaka mitt i ugnen i 20 minuter tills
det fått fin färg .
SERVERA med en klick vaniljvisp och
en klase röda vinbär .

LYCKA TILL !