lördag 21 april 2018

KORVPAJ , 4 PORT.




                          HEJSAN !

Det  låter  ju  lite  roligt,  KORVPAJ men  det  var  väldans  gott !


HÄR  ÄR  RECEPTET :
PAJSKAL :
100 g  smör ,
1  ägg ,
3  dl  KIKÄRTSMJÖL ,
1  krm  salt ,

FYLLNING :
200  g  chorizokorv ,
300  g  göteborgare ,
1  msk  smör ,
1  färsk  lök ,
100  g  långa  broccolibuketter ,
3  ägg ,
2  dl  grädde ,
1  dl  mjölk ,
salt  och  svartpeppar ,
2  dl  riven  ost ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

SÄTT  UGNEN  PÅ  150  GRADER .
Blanda  ingredienserna  till  pajdegen
och  tryck  ut  i  en  form .
Förgrädda  10  minuter .
SKIVA  korven  på  längden  eller  tvären
och  stek  i  smör  några  minuter .
Lägg  i  pajskalet  .
Skiva  färsk  lök  och  lägg  över  tillsammans
med  broccolin .
VISPA  ihop  ägg,  grädde,  mjölk,  salt  och  peppar.
Häll  på  äggsmeten  och  fördela  ost  över .
Sätt  in  i  ugnen  i  25  minuter  eller  tills  pajen
är  klar .

Ha  gärna  grönsallad  med  cocktailtomater  till .

SMAKLIG  MÅLTID !