måndag 5 september 2016

ROTFRUKTSGRATÄNG 4 PERS.


HEJSAN !

Den här måste Ni smaka !
Det är en mustig gratäng , som doftar härligt
när den tas från ugnen.
Serveras till kassler, korv eller annat rökt  kött.
Barnbarnen undrade ,  mormor ska vi inte äta 
snart, det luktar så gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
300 g potatis av fast typ ,
100 g kålrot ,
100 g morötter,
100 g rotselleri ,
1 gul lök ,
3 1/2 dl gräddmjölk ,
1 tsk  salt,
2 krm svartpeppar ,
1 - 2 pressade vitlöksklyftor ,

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Skala rotfrukterna och skiva dem i matberedaren .
Hacka löken .
Varva i en smord ugnssäker form .
BLANDA mjölken med salt, peppar och pressad vitlök.
Häll blandningen över rotfrukterna .
Grädda  på  nedersta  falsen i 200 graders varm ugn
40- 50 minuter  tills rotfrukterna  känns mjuka .
SERVERA gratängen till  kassler eller annat kött,
eller korv .
mmm....jättegott !
(om Du inte vill ha det i skivor, - gör mos )

LYCKA TILL !