torsdag 29 januari 2009

PARMA SPARRIS 2 PERSONER .

Detta gillar jag , mmm så gott, med just denna skinka.
Du kan ha det som en förrätt
eller att äta något gott på lördagkväll .

16 sparrisstjälkar
2 tsk pinjenötter
6 skivor parmaskinka
1 stor näve ruccolasallad
2 tsk olivolja
2 tsk balsamvinäger
4 msk riven parmesanost
SERVERA TILL :
en bit baguette eller ciabatta .
gärna ett glas vitt vin . mmm.

Så här gör Du :
Koka sparrisen i saltat vatten ca 5 min.
Spola av i kallt vatten så att den svalnar
och låt rinna av .
Rosta pinjenötterna försiktigt i torr stekpanna.
Fördela rocculan på skinkskivorna
och vira dem runt sparrisen.
Blanda olja och vinäger,
salt och peppar och droppa över .
Strö över parmesanosten
och pinjenötterna .
SERVERA : med ett gott bröd till .
och en blandad sallad , om Du tycker .

Du , Du kan ta vilken skinka Du vill .
Men jag tycker Parmaskinkan är godast .

INGES LÖRDAGSRULLE.

Det här gillar min man, hans egen komposition.


Polar tunnbröd
Kokt eller Rökt skinka
Ananas Keso
Tomat .

Så här gör Du :
Lägg ut ett tunnbröd
Lägg på ananas keso
på med skinkan
skiva tomater och lägg över.
Rulla ihop .

Att dricka till :

Ett gott öl eller det Du tycker passar .

Mycket gott hälsar Inge.