söndag 22 september 2013

SVAMPPAJ 8-10 PERSONER.

Har NI varit ute och plockat någon svamp ?
I denna paj tog jag Kantareller.

PAJDEG:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 g smör /margarin
2 krm salt
3 msk kallt vatten
FYLLNING:
2 gula lökar
3 msk smör / margarin
500 g blandad svamp ,
ostronskivling ,champinjoner,
och shiitake
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk timjan
200 g PHILADELPHIAOST
3 ägg
1 1/2 dl mjölk
1/2 dl riven parmesanost
salt och peppar

Så här gör DU:
HACKA samman mjölet , smör /margarinet ,
och saltet till en grynig massa.
Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg.
Tryck ut degen och klä en pajform , ca 25 cm i diameter.
Ställ formen kallt i minst 30 minuter.
SKALA och finhacka löken och fräs den mjuk i fettet.
Hacka all svampen lite grövre än löken och rör ner
den i stekpannan.
Krossa och tillsätt vitlöksklyftorna och timjanen.
Stek tills all vätska som bildas har ångat  bort.
Krydda med salt och peppar .
Lägg i PHILADELPHIAOSTEN och rör tills den har
smält och blandats med svampen .
Låt svalna .
SÄTT ugnen på 200 grader .
Grädda pajskalet  mitt i ugnen i 15 minuter .
VISPA samman äggen med mjölken och parmesanosten,
salta och peppra .
Rör ner smeten i svampröran och häll blandningen i pajskalet,
SÄTT pajen i ugnen och sänk värmen till 180 grader .
GRÄDDA i 30-35 minuter .
Servera pajen ljummen , men gärna med en sallad .

LYCKA TILL !