onsdag 14 november 2018
SNABBA KORVGRYTAN , 4 PERS.
HEJSAN !
Hela familjens favorit - korvgryta med smörfrästa
delikatess- grönsaker på ett kick !
HÄR ÄR RECEPTET :
ca 550 g falukorv
375 g frysta delikatess-grönsaker
smör till stekning
1/2 köttbuljongtärning
1 dl chilisås
2 dl vatten
2 dl vispgrädde
salt, peppar
1 dl syltlök
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR korven i skivor och dela dem på mitten.
Bryn korven och fräs grönsakerna, lägg allt i
en gryta .
SMULA ner buljongtärning, tillsätt chilisåsen
blandad med vatten och grädde .
Låt allt koka ihop ett par minuter.
Smaka av med salt och peppar .
RÖR ner syltlöken . Tillsätt gärna lite av sylt-
löksspadet . SERVERA med kokt ris och en
grönsallad .
Smaklig Måltid och LYCKA TILL !
VALNÖTS - & FIKONBULLAR, 10 ST .
HEJSAN !
Kolla här ! Saftiga och fiberrika bullar .
Så himla goda med bara smör på .
Snabbast går det ju i matberedare, men går lika bra utan - knåda för hand !
HÄR ÄR RECEPTET :
6 torkade fikon
1/2 dl valnötter + 10 valnötsbitar till garnering
ca 6 dl rågsikt
1 tsk salt
2 1/2 dl vatten
25 g jäst
SÅ HÄR GÖR DU :
KÖR fikon och valnötter (spara 10 )
med en mixer eller i matberedaren med kniven.
Byt till degknådare eller plastkniv - eller knåda för hand .
BLANDA ner mjöl och salt .
Ljumma vattnet och smula i jästen, rör om tills jästen lösts.
Häll degvätskan över mjöl-blandningen i matberedaren eller bunken.
Kör så att degen blandas , tillsätt mera mjöl tills degen släpper
bunkens kanter. LÅT jäsa ca 30 minuter .
KÖR ihop degen några sekunder ta upp den på mjölat bakbord
och knåda den blank och smidig .
Dela i 10 delar och rulla till sprick-fria bullar .
LÄGG bullarna på bakpappersklädd plåt , stick ner en valnötnöts -
bit i varje bulle , låt jäsa ytterligare 20 minuter under duk .
GRÄDDA i 225 grader 10 - 12 minuter mitt i ugnen .
LÅT svalna på galler .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)