söndag 22 maj 2011

FRUKTBÄGARE MED DAJMGLASS. 4 PORT.

Kan det bli godare än så här?

En mycket läcker efterrätt.
Alla blir lyckliga....

1 dl ovispad Vaniljvisp
1 st Daim choklad (28g)
1/2 liten melon
1 apelsin
1 päron
8-10 jordgubbar
inte alltför stora
1 dl sockerfri pommac
citronmeliss

Så här gör DU:
DAIMGLASSEN:
Vispa Vaniljvispen och blanda
den med grovhackad daim.
Klicka el spritsa 4 lika stora
toppar i 4 muffinsformar och
frys dem ca 1 timme.

Skala och kärna ur melonen
och skär i små tärningar.
Skala apelsinen,skiva och
dela skivorna i små kärnfria
trekanter.
Kärna ur päronet och tärna det
lika smått som melonen,
behåll skalet om det är fint.
Skiva eller tärna jordgubbarna.
Det viktiga är att ALLT är lika
smått tärnat.

Fördela frukten i 4 höga glas,
varva så det blir vackert.
Häll på pommac.
Täck över glasen och ställ i kylen.

SERVERINGSDAGS:
Lägg Daimglassen överst i varje glas.
Stick ner en lång sked och lite citronmeliss .

ALL LYCKA TILL!

Absolut det godaste, jag blivit bjuden på.

GRATINERADE POTATISBÅTAR MED SKINKA. 4 PORT.

Jaa, nu sätter vi igång igen.

Det här måste DU prova, det doftar ljuvligt
och smakar likaså.

8 medelstora potatisar
4 tsk olivolja
3-4 msk färska örtkryddor,
t ex basilika,oregano och
persilja.
salt o peppar.
4 tsk riven parmesanost.

SERVERING:
16 Flortunna skivor parmaskinka,
100 g körsbärstomater
basilikakvistar och salladsblad.

UGN:225 GRADER.

Så här gör DU:
Borsta potatisarna rena och dela
dem på längden i halvor.
Lägg dem på en folieklädd plåt.

Blanda olivolja med finhackade
färska el smulade örtkryddor.
Smaka av med salt och peppar
och rör i parmesanosten.
Bred ut blandningen på potatishalvorna.

Gratinera dem tills de känns
lagom mjuka i 25-30 min.

Lägg upp dem på ett stort fat.
Lägg luftigt draperad parmaskinka
halva tomater,basilika och grön-
sallad runtom.

mmm...gott.
LYCKA TILL!