måndag 25 juni 2018

MARÄNG-TÅRTA MED DAJMGRÄDDE , 8 PERS .




                           HEJSAN !

Man  tror  nästan  inte  att  det  är  sant ,
att  en  tårta  som  är  så  lätt  att  göra
smakar  så  underbart  gott !
Jag  låter  gärna  tårtan  stå  ett  tag  sedan
den  är  färdig ,  för  att  marängen  ska  bli
mjuk-seg,  istället  för  spröd .
Det  blir  ännu  godare !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
2  marängbottnar ,( går  bra  med  färdigköpta )
2  dl  vispgrädde ,
1  dubbel DAJM ,

GARNERING :
Frukt  eller  flisad  blockchoklad .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
VISPA  grädden .
Bryt  DAJMEN  i  småbitar  och  hacka  dem
till  smulor  med  en  kniv .
BLANDA  ner  DAJM-Smulorna  i  grädden .
Lägg  en  marängbotten  på  ett  fat ,  bred
knappt  hälften  av  grädden  över .
LÄGG  på  den  andra  marängbottnen   och
täck  med  resten  av  DAJM-grädden .
Garnera  med  flisad  blockchoklad  eller
frukt,  t ex  skivor  av  kiwi .

LYCKA  TILL !

TREVLIG  SOMMAR !