tisdag 7 maj 2019

FRUKT- OCH NÖTBRÖD 1 BRÖD.



             
                        HEJSAN !

Fullproppade med både frukt och nötter
blir dessa bröd goda till frukost .
Eller ät till kvällen med en lyxig ost .
Med torkade aprikoser i brödet får det en fin sötma
som passar  bra till ost.
Snabba att baka då det är en deg med
bikarbonat .

HÄR ÄR RECEPTET :
5 dl siktat  DINKEL- mjöl
1 dl havregryn
100 g torkade aprikoser
1 dl gula russin
1 dl hasselnötter
1 dl delade valnötter
1/2 dl hela linfrön
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl naturell yoghurt
TOPPING :
2 msk solroskärnor
2 msk pumpakärnor
1/2 msk  CHIA- frön.

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER.
Smörj en brödform, på ca 1 1/2 liter, med matfett.
BLANDA  samman DINKEL-mjöl och havregryn i en
degbunke.  Dela aprikoserna i mindre bitar.
Blanda ner aprikoser, russin, nötter, frön, bikarbonat
och salt i mjöl- blandningen  och rör om.
Tillsätt yoghurt och blanda samman till en kladdig deg.
FÖRDELA degen i den smorda formen.
Skaka formen och släta till degen på toppen .
Strö på toppningen .
GRÄDDA brödet i nedre delen av ugnen i ca 1 timme,
brödet ska ha 96 grader som innertemperatur .
TA ut brödet ur ugnen och vänta ca 5 minuter innan
Du tar ut det ur formen, och låt det sedan svalna på galler.
Hoppas Ni gillar det !

LYCKA TILL !