fredag 21 oktober 2016

SENAPSGRILJERAD SELLERI MED GRÖNSAKSSÅS 4 PORT.



HEJSAN !

Vad sägs om detta - Veckans gröna middag !

HÄR ÄR RECEPTET :
2 medelstora sellerirötter  förkokas, skivas och
läggs i en snygg rad efter varandra på en smord plåt.

GRILJERING :
1/2 dl senap ,
2 msk tomatketchup ,
ca 1 dl ströbröd ,
BLANDAS och stryks ovanpå selleriraden.
Låt stå i ugnen tills det fått fin färg .

GRÖNSAKSSÅS :
1 hackad gul lök ,
4 msk smör/margarin ,
1/2 dl strimlad selleri ,
1 /2 dl strimlad palsternacka ,
1/2 dl strimlad morot ,
1/2 dl strimlad purjolök ,
ca 5 dl buljong ,
4 msk mjöl ,
örtsalt  och  PLANTAFORCE.

SÅ HÄR GÖR DU :
FRÄS löken i smöret, blanda i mjölet, tillsätt grönsakerna
och buljongen .
Smaksätt med örtsalt och PLANTAFORCE .

SERVERA  kokt potatis till .

HALLONGLASS :
500 g frysta hallon ,
saften av en 1/2 citron ,
2 1/2 dl vispgrädde ,
2 dl florsocker ,

SÅ HÄR GÖR DU :
SPAR några bär till garnering, passera resten
genom en sil .
Vispa grädden och blanda i sockret .
Rör ner citronsaften i hallonmoset  och
vänd i grädden .
HÄLL upp glassen i en form och låt den
stå i frysen i 4 timmar .
Lägg upp glassen i cup-glas och garnera med hallon.

Hoppas på SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !

500 g

HAVRESNITT SMÅKAKA 60 ST .


HEJSAN !

Gott till kaffet !

HÄR ÄR RECEPTET :
200 g smör/margarin ,
3/4 dl strösocker ,
1 1/2 dl havregryn ,
3 dl vetemjöl .

SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR ihop fett och socker , tillsätt havregryn och mjöl
och rulla ut till fyra längder .
Lägg dem på bakpappersklädd plåt, tryck till dem med
en gaffel och grädda i mitten av ugnen i 200 grader
ca 10 minuter .
SKÄR  de varma längderna i sneda bitar och låt dem
sedan kallna på galler .

Alltid blir jag sugen på dessa kakor, när det närmar sig JUL.

LYCKA TILL !