måndag 28 september 2020

APELSINGLASYR PÅ KOKOSKAKA 14 BITAR .




                           HEJSAN  !
ETT RECEPT  FRÅN EN LITEN FLICKA, 7 ÅR. 
EN  lättbakad  kaka  med  kokos  i  botten ,  
kvickt  glaserad  med  hjälp  av apelsin -
marmelad  på  flaska .
SERVERA gärna  med  en  sked  grädde 
eller  glass .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
150 g smör / margarin
3 ägg
2 dl strösocker
1 påse  kokos,  200 g
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
GARNERING :
Apelsinmarmelad  på  flaska
UGN  175  GRADER .

SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT  smöret .
VISPA ägg  och  socker  poröst .
BLANDA  kokos,  vetemjöl,  och  bakpulver.
RÖR  ner  det  i  äggsmeten  tillsammans  med
det  avsvalnade  smöret .
HÄLL  smeten  i  en  smord  och  bröad  form ,
ca  22  cm  i  diameter ,  gärna  beströdd  med  
kokos .
GRÄDDA  kakan  i  nedre  delen  av  ugnen 
ca  40  minuter .
LÅT  svalna  och  ringla  på  marmeladen .

LYCKA  TILL !


           

SAFTIG MOROTS - STUBBE , 10 - 12 SKIVOR .




                                        HEJSAN !

HÄRLIGT  syrlig  rulltårta  med  ljuvlig  fyllning .
TÅRTAN  går  utmärkt  att  frysa .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
2 ägg 
2 dl strösocker
3 dl finrivna  morötter
1  dl  flytande  margarin
2  dl  vetemjöl
1  tsk  bakpulver
1  tsk  bikarbonat
1 tsk  vaniljsocker
1  tsk  kanel
TILL  PLÅTEN :
Bakplåtspapper  och
1  msk  flytande  margarin
1  dl  kokosflingor.
FYLLNING :
200  g  smör/margarin
200 g Philadelphiaost
2 dl  florsocker
2  tsk  vaniljsocker
DEKOR :
Strimlad  morot ,
citronmeliss
UGN :200 GRADER .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
VISPA  ägg  och  socker   pösigt .
RÖR  ner  morötter  och  margarin .
BLANDA  vetemjöl,  bakpulver,  bikarbonat
vaniljsocker  och  kanel  .
SIKTA  ner  i  äggsmeten  och  blanda  om .
LÄGG bakplåtspapper  i  en  långpanna ,  30 x 40 cm.
PENSLA  med  flytande  margarin  och  strö  över  kokos .
BRED  försiktigt  ut  smeten  jämnt   över  långpannan .
GRÄDDA  mitt  i  ugnen  ca  10  minuter .
LÅT  kakan  svalna  på  pappret .

FYLLNING :
RÖR   smöret  och  osten  till  en  smidig  kräm 
och  tillsätt  det  blandade  flor - och  vaniljsocker .
STJÄLP  upp  den  kalla  kakan  på  ett smörpapper.
FÖRDELA  2/3  av  krämen över  kakan  och  rulla  
ihop  från  långsidan  med  hjälp  av  pappret .
BRED  resterande  kräm  jämnt  över  rullen .
DEKORERA  med  morotsstrimlor  och  några 
kvistar  citronmeliss .
STÄLL  rulltårtan  i  kylen  en  stund .

LYCKA  TILL !