söndag 3 mars 2019

SPENATPAJ MED LAX , 4 PORT.



                        HEJSAN !
Vårat gamla sy- mötes recept !
mmm...så himla go' !

HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG :
2 kalla kokta potatisar,  150 g
1/2 dl flytande margarin
1 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
FYLLNING :
1 paket fryst bladspenat,  250 g
150 g kallrökt lax
2 ägg
2 dl mjölk
1 dl riven ost, 17 %
1 tsk färsk-riven  ingefära (ingefära har vi lagt till nu)
1/2 tsk salt
vitpeppar

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.
Riv potatisen fint .
Blanda alla ingredienser till degen .
Klä en pajform med degen .
FÖRGRÄDDA  pajskalet i ca 10 minuter .
Tina spenaten och skär den grovt .
Om Du använder färsk spenat, koka den
någon minut och låt rinna av .
Fördela spenaten i pajskalet .  Lägg tunna
laxskivor som ett täcke över .
Vispa ihop ägg, mjölk, ost, ingefära, salt
och  peppar .  Häll det över pajen .
GRÄDDA mitt i ugnen i ca 30 minuter.

LYCKA TILL !