fredag 29 september 2017
LAX MED KRÄMIG FETA 4 PERS.
HEJSAN !
LAX räddar nästan alltid bjudmiddagen .
Både lätt att göra och festlig att servera .
Med läcker fyllning blir den dessutom
extra lyxig .
SERVERA laxen med den krämiga fyllningen,
med nykokt potatis eller ris och en god sallad.
HÄR ÄR RECEPTET :
600 - 800 g skinn- och benfri lax ,
1 burk fetaost i tärning ,
finrivet skal av ½ citron ,
1 ½ msk fransk senap ,
1 knippa finhackad persilja ,
1 tsk ROSE'PEPPAR ,
ca 1 dl CREME Fraiche ,
salt, peppar ,
SÅ HÄR GÖR DU :
HÄLL av spadet från osten och mosa den
med de övriga ingredienserna .
Ta så mycket CREME Fraiche att massan blir krämig .
Salta och peppra .
DRA bort de små benen från laxen med en kraftig
pincett eller tång .
Känn med fingret över laxsidan så hittar Du benraden
lätt .
SKÄR laxen i 4 - 6 lika stora bitar .
Skåra varje bit i mitten så det bildas en djup ficka .
Vik ut kanterna så fyllningen får plats .
Salta lätt .
FÖRDELA fyllningen i fickorna och lägg laxbitarna
på ett ugnssäkert fat.
Stek dem mitt i ugnen i 225 grader i 10 - 15 minuter .
GARNERA med persiljeblad .
LYCKA TILL !
KYCKLING MED MANGO 4 PERS.
HEJSAN !
mmm....smaka !
Dagens middag !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 KYCKLINGFILE'ER ,
2 tsk olja ,
4 dl hönsbuljong ,
2 tsk soja ,
1/2 tsk SAMBAL OELEK ,
1 msk mango chutney ,
1 tsk maizena ,
1 mogen mango ,
1 knippa gräslök ,
TILLBEHÖR :
blekselleri
kokt ris
SÅ HÄR GÖR DU :
BRYN KYCKLINGFILE'ERNA i en teflonpanna med olja.
Blanda buljong, olja, SAMBAL OELEK och mango chutney
och häll det sedan i pannan .
Låt kycklingen sjuda i såsen ca 10 minuter
- vänd kycklingen några gånger .
RED med maizena utrört i vatten .
Skala mangon och skär fruktköttet i mindre bitar,
eller köp frusen mango i bitar.
Vänd ner fruktbitarna och finhackad gräslök i såsen .
SERVERA med finhackad blekselleri .
Kokt ris är också gott att servera till .
LYCKA TILL !
STEK MED SVAMP , 4 PERS.
HEJSAN !
mmm...JÄTTEGOTT !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g oxstek, ex- vis fransyska, delad i 4 - 8
skivor kött ,
2 tsk olja ,
salt, peppar
SÅS :
4 schalottenlökar ,
2 dl rödvin ,
2 dl vatten ,
4 msk vilt- och kantarellfond ,
eller kalvfond ,
1 tsk maizena ,
TILLBEHÖR :
Champinjoner,
sockerärter ,
pressad potatis
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA finhackad schalottenlök i rödvin ,
vatten och fond .
Red med lite maizena utrört i lite kallt vatten.
Smaka av med salt och peppar.
STEK köttet i olja ca 2 minuter på varje sida
och krydda med salt och peppar .
HALVERA champinjonerna och stek dem .
SERVERA kött och champinjoner med ångkokta
sockerärter .
Pressad potatis smakar bra till .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)