fredag 29 september 2017

LAX MED KRÄMIG FETA 4 PERS.




                          HEJSAN !

LAX  räddar nästan alltid bjudmiddagen .
Både lätt att göra och festlig att servera .
Med läcker fyllning blir den dessutom
extra  lyxig .

SERVERA  laxen med den krämiga fyllningen,
med  nykokt potatis eller ris och en god sallad.

HÄR ÄR RECEPTET :
600 - 800 g skinn- och benfri lax ,
1 burk fetaost i tärning ,
finrivet skal av ½ citron ,
1 ½ msk fransk senap ,
1 knippa finhackad persilja ,
1 tsk ROSE'PEPPAR ,
ca 1 dl CREME Fraiche ,
salt, peppar ,

SÅ HÄR GÖR DU :

HÄLL  av  spadet  från  osten  och  mosa  den
med  de  övriga  ingredienserna .
Ta  så  mycket  CREME Fraiche  att  massan  blir  krämig .
Salta  och  peppra .
DRA  bort  de  små  benen  från  laxen  med  en  kraftig 
pincett  eller  tång .
Känn  med  fingret  över  laxsidan  så  hittar  Du  benraden
lätt .
SKÄR  laxen  i  4 - 6  lika  stora  bitar  .
Skåra  varje  bit  i  mitten  så  det  bildas  en  djup  ficka .
Vik  ut  kanterna  så  fyllningen  får  plats .
Salta  lätt .
FÖRDELA  fyllningen  i  fickorna  och  lägg  laxbitarna
på  ett  ugnssäkert  fat.
Stek  dem  mitt  i  ugnen  i  225  grader  i  10 - 15  minuter .
GARNERA  med  persiljeblad .

LYCKA  TILL !



                       

KYCKLING MED MANGO 4 PERS.



                          HEJSAN !

mmm....smaka !
Dagens  middag  !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

4  KYCKLINGFILE'ER ,
2  tsk  olja ,
4  dl  hönsbuljong ,
2  tsk  soja ,
1/2  tsk  SAMBAL OELEK ,
1  msk  mango chutney ,
1  tsk  maizena ,
1  mogen  mango ,
1  knippa gräslök ,
TILLBEHÖR :
blekselleri
kokt ris

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
BRYN  KYCKLINGFILE'ERNA  i en teflonpanna med olja.
Blanda buljong, olja, SAMBAL OELEK och mango chutney
och häll det sedan i pannan .
Låt kycklingen sjuda i såsen ca 10 minuter
- vänd kycklingen några gånger .
RED  med maizena utrört i vatten .
Skala mangon och skär fruktköttet i mindre bitar,
eller köp frusen mango i bitar.
Vänd ner fruktbitarna och finhackad gräslök i såsen .

SERVERA med finhackad blekselleri .
Kokt ris är också gott att servera till .

LYCKA  TILL !

STEK MED SVAMP , 4 PERS.



                  HEJSAN !

mmm...JÄTTEGOTT !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

500 g  oxstek,  ex- vis  fransyska,  delad  i  4 - 8
skivor  kött ,
2  tsk  olja ,
salt, peppar
SÅS :
4 schalottenlökar ,
2  dl  rödvin ,
2  dl  vatten ,
4  msk  vilt- och  kantarellfond ,
eller  kalvfond ,
1  tsk  maizena ,
TILLBEHÖR :
Champinjoner,
sockerärter ,
pressad  potatis

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
KOKA finhackad  schalottenlök  i  rödvin ,
vatten  och  fond .
Red  med  lite  maizena  utrört  i  lite  kallt vatten.
Smaka  av  med  salt  och  peppar.
STEK  köttet  i  olja  ca  2  minuter  på  varje  sida
och  krydda  med  salt  och  peppar .
HALVERA  champinjonerna  och  stek  dem .

SERVERA  kött  och  champinjoner  med  ångkokta
sockerärter .
Pressad  potatis  smakar  bra  till .

LYCKA  TILL !