HEJSAN !
SÅ HIMLA GOTT MED TOMATSMÖRGÅS TILL DENNA SOPPA !
mm...!
HÄR ÄR RECEPTET :
1/2 purjolök
1/2 msk smör/margarin till stekning .4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
250 g frysta gröna sojabönor (edamame)
1 dl vispgrädde
1/4 kruka basilika
salt och svartpeppar
TOMATSMÖRGÅS ;
100 g små tomater
2 skivor levainbröd (100 g)
1/2 rödlök
40 g mozzarellaost
ca 2 tsk kräm di balsamico
basilikablad
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SÄTT ugnen på 225 grader .
Skiva purjon och fräs i kastrull tills
den är mjuk utan att ha fått färg .T
Tillsätt vatten och buljongtärning
och koka upp .
2) TILLSÄTT sojabönorna och
koka i 3 minuter.
Mixa slät med grädde och basilika
(kvistar och blad).
Späd eventuellt med vatten , salta
och peppra .
3) TOMATSMÖRGÅS :
DELA tomaterna och lägg på bröd-
skivorna.
Strimla rödlöken och strö över, riv
över osten .
Gratinera i ugn ca 5 minuter, tills
osten smält .
Ringla över lite kräm di balsamico
och toppa med basilika .
SMAKLIG MÅLTID ,
LYCKA TILL !