onsdag 11 oktober 2023

MIN GODA EDAMAMESOPPA OCH TOMATSMÖRGÅS ; 2 PERS. (lunch/matlåda)

 

                       HEJSAN !


SÅ HIMLA  GOTT MED TOMATSMÖRGÅS  TILL DENNA SOPPA !

mm...!

HÄR ÄR RECEPTET :

1/2 purjolök

1/2 msk smör/margarin till stekning .4 dl vatten

1 hönsbuljongtärning

250 g frysta gröna sojabönor (edamame)

1 dl vispgrädde

1/4 kruka basilika

salt och svartpeppar 

TOMATSMÖRGÅS ;

100 g små  tomater 

2 skivor levainbröd (100 g)

1/2 rödlök

40 g mozzarellaost

ca 2 tsk kräm di balsamico

basilikablad


SÅ HÄR GÖR DU :
1)  SÄTT ugnen på 225 grader .

Skiva purjon och fräs i kastrull tills 

den är mjuk utan att ha fått färg .T

Tillsätt vatten och buljongtärning

och koka upp .

2)  TILLSÄTT  sojabönorna och 

koka i 3 minuter.

Mixa slät med grädde och basilika

(kvistar och blad).

Späd eventuellt med vatten , salta

och peppra .

3)  TOMATSMÖRGÅS :

DELA tomaterna och lägg på bröd-

skivorna.

Strimla rödlöken och strö över, riv 

över osten .

Gratinera i ugn ca 5 minuter, tills 

osten smält .

Ringla över lite kräm di balsamico

och toppa med basilika .


SMAKLIG MÅLTID ,

LYCKA TILL !



MONAS, CHOKLADRUTOR MED APELSINKRÄM, 12-15 ST .

 

                   HEJSAN !


Min  goda vän MONAS , var här och hälsade på 

med en ask supergoda kakor .

HÄR ÄR RECEPTET :

VISPA 1 ägg och 1 1/2 dl strösocker pösigt .

BLANDA  75 g smält smör och 3/4 dl mjölk .

BLANDA 2 dl glutenfri mjölblandning , 

1 tsk bakpulver , 1 tsk vaniljsocker och 

1 msk kakao .

RÖR ner detta samt mjölk och smör i smeten .

BRED ut den på ett bakplåtspapper i en liten 

långpanna , ca 15 x 25 cm .

GRÄDDA  i nedre delen av ugnen i 225 grader

15 - 20 minuter.

LÅT kallna i formen .


RÖR 50 g  Philadelphiaost ,  1 msk smör,  

1 tsk pressad apelsinsaft och 1 1/2 - 2 dl 

florsocker till en smidig kräm .

BRED  ut den över kakan .

STRÖ över finrivet apelsinskal .

SKÄR kakan i fyrkantiga bitar .


LYCKA TILL !