onsdag 6 december 2017
MOROTSGRATÄNG MED ROSMARIN OCH MOZZARELLA 10 PERS, (grön jul)
HEJSAN !
Mozzarellagratängen till skinkan blev en hit !
HÄR ÄR RECEPTET :
6 morötter (ca 750 g)
5 potatisar (450 g)
1/2 gul lök ,
2 vitlöksklyftor ,
2 dl vispgrädde ,
1 dl mjölk ,
1 tsk salt ,
1 krm nymald vitpeppar ,
2 kvistar rosmarin ,
1-2 msk ströbröd ,
1 mozzarellaost (125 g)
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Skala och skiva morötter , potatis och lök .
Skala och finhacka vitlöken .
Varva rotfrukter, lök och vitlök i en smord
ugnssäker form .
BLANDA grädde, mjölk, salt och peppar och
häll i formen .
Repa och strö över rosmarinen.
Tillaga mitt i ugnen ca 40 minuter .
Ta ut formen .
Strö över ströbrödet .
SKÄR mozzarellan i bitar och strö över .
Tillaga ytterligare ca 10 minuter .
SMAKLIG MÅLTID !
CITRONSTEKT BRYSSELKÅL. 8 PERS.(grön jul)
HEJSAN !
Åh, det här är så himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 kg brysselkål ,
50 g smör/margarin ,
2 citroner ,
2 dl torrt vitt vin ,
1 dl strösocker ,
2 tsk salt ,
2 krm nymald svartpeppar ,
SÅ HÄR GÖR DU :
ANSA brysselkålen .
Stek den i smör/margarin i en het stekpanna
tills den fått fin färg .
SKÖLJ citronerna noga i ljummet vatten .
Riv skalet och pressa ut saften .
HÄLL vin och citronsaft över kålen och till-
sätt sockret .
Låt vin och citronsaft koka in under lock ,
ca 10 minuter .
KRYDDA med citronskal, salt och peppar .
Komplettera julbordet med gröna tillbehör,
eller ersätt några rätter med nya favoriter .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)