söndag 20 mars 2011

SMULPAJ MED BLÅBÄR . 10 PORT.GOTT UTAN SOCKER,

mmm...så himla gott.

500 g färska el frysta blåbär
2 tsk flytande suketter
2 dl grovt sammalt vetemjöl(110g)
1 1/2 dl havregryn (60g)
80 g margarin
1 1/2 dl Sucketter Strö
1 1/2 dl mellanvisp

Så här gör DU:
Söta blåbären med Suketter Flytande
och lägg dem i botten på en
pajform 22-24 cm i diameter.
Blanda samman mjöl och
havregryn i en skål.
Smula i margarinet.
Rör i Suketter Strö och
fördela smuldegen över bären.
GRÄDDA först i 190 grader i 25 minuter
därefter i 180 grader i 10-15 minuter.
SERVERAS, VARM ELLER LJUMMEN
MED VISPAD GRÄDDE.

Denna är så go, så himla go.
LYCKA TILL!

FRISK SALLADSDRESSING. 1,5 DL.GOTT UTAN SOCKER,

Denna är jättegod , prova.

1 dl färskpressad apelsinsaft
1/2 dl färskpressad citronsaft
1/4 tsk paprikapulver
1/4 tsk salt
1/2 tsk Flytande Suketter lite peppar
och ev vitlökspulver.

Så här gör DU:
Blanda alla ingredienserna väl.
Smakar gott till grön sallad
och råkost.

mmmm...

SELLERI OCH ÄPPLESALLAD. 5 PORT.

Denna är god ...mm.

2 Syrliga äpplen (medelstora)
6 stjälkar stångselleri
3 msk grovhackade valnötter
DRESSING:
1 dl gräddfil
1/2 dl lättyoghurt
saft av en liten citron
1/2 tsk FLYTANDE SUKETTER

Så här gör DU:
Skala och kärna ur äpplena.
Skär dem i små tärningar,
som läggs i en skål.
Pressa genast lite citronsaft över,
så att äpplena inte missfärgas.
(Du kan använda något av citronsaften från dressingen).
Tvätta och skala sellerin.
Skär den i små bitar och
blanda med äpplena.
Tillsätt de grovhackade valnötterna.
Rör ihop alla ingredienserna
till dressing.
Häll dem över salladen och
blanda väl.

Hoppas att NI gillar den.