torsdag 12 mars 2020

PORTIONSBRÖD, 25 ST.



                       HEJSAN !

Med lite sirap i degen blir bullarna luftiga och fina .
mmm...himla goa !
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
5 dl mjölk
50 g rumsvarmt smör/margarin
1 ägg
2 msk ljus sirap
1 tsk salt
3 dl grahamsmjöl
ca 10 dl vetemjöl
PENSLING :
ägg och frön
UGN :  225 GRADER .

SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA jästen i en skål .
Värm mjölken till 37 grader, häll den över jästen
och rör om tills jästen lösts upp .
TILLSÄTT smöret i bitar, ägg , sirap, salt, grahamsmjöl
och det mesta av vetemjölet .
Arbeta degen väl. Låt den jäsa övertäckt i 45 minuter .
TA UPP  degen på mjölat bakbord och rulla ut till en
längd. Dela den i 25 bitar  och rulla till släta bullar .
Lägg dem på plåt med bakplåtspapper  och låt jäsa över-
täckta i ca 30 minuter .
KLIPP ett litet kryss i varje bulle.
Pensla med uppvispat ägg och strö på frön .
GRÄDDA mitt i ugnen i ca 10 minuter .
Låt bullarna ugnen i 10 minuter .
Låt bullarna svalna på galler .

LYCKA TILL !