HEJSAN !
Jag är svag för efterrätter och söta saker .
Lika bra att erkänna det .
På den här goda mandelbottnen tronar
stora röda och söta jordgubbar .
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g mandelmassa
2 bittermandlar
2 ägg
1 dl creme fraiche
1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
GARNERING :
2 liter jordgubbar
1 - 2 dl äpple - gele'
eller annan gele'.
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Riv mandelmassa och bittermandel fint.
Rör ner ägg och kräm fraiche .
Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det .
Häll smeten i en smord och bröad form med
löstagbar kant, ca 20 cm i diameter .
GRÄDDA i 30 minuter mitt i ugnen . Låt den svalna .
GARNERA med bär . Smält gelen på svag värme i
en kastrull .
Skeda ut den över bären så att de blir fint glaserade .
Låt den stå kallt i 10 minuter, innan den
SERVERAS med t ex vaniljvisp eller vaniljglass .
Godaste MORS - DAGS PAJEN !
ALL LYCKA TILL !