Det här är barndomsminnen som jag gör ibland.
Jag tycker det är gott ,och dessutom bra för magen.
2,5 hg torkad blandfrukt(finns i färdiga påsar)
6 dl vatten
3/4 dl socker
1,5-2 msk potatismjöl
Så här gör Du:
Frukten sköljer Du , sockra
och lägg i blöt,i ca 20 min.
Koka upp och låt frukten koka mjuk.
Rör i potatismjölet utrört i lite kallt vatten
och låt krämen koka upp igen under
försiktig omrörning.
Tag bort kastrullen från plattan
och låt svalna lite innan Du äter.
SERVERA : GÄRNA MED GRÄDDMJÖLK.
mmm.
söndag 13 juli 2008
NALLEKAKA.
Till dockkalaset eller?
Denna gjorde vi, när vi hade dockkalas
fram med alla nallar o´dockor.
Så fikade vi barna o´jag.
2 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk mald kardemumma
2 tsk kanel
1,5 dl mjölk
100 g smör
Så här gör Du:
Vispa ägg o´socker vitt o´pösigt.
Blanda samman mjölet med bakpulver
och kryddor och rör ner det i äggsmeten.
Tillsätt mjölken och det smälta smöret.
Grädda i smord och mjölad form
i 175 grader ca 30 minuter.
NALLEKAKAN är lika mjuk o´go´
i smaken som NALLE själv.
Trevligt kalas en regnig dag.
Denna gjorde vi, när vi hade dockkalas
fram med alla nallar o´dockor.
Så fikade vi barna o´jag.
2 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk mald kardemumma
2 tsk kanel
1,5 dl mjölk
100 g smör
Så här gör Du:
Vispa ägg o´socker vitt o´pösigt.
Blanda samman mjölet med bakpulver
och kryddor och rör ner det i äggsmeten.
Tillsätt mjölken och det smälta smöret.
Grädda i smord och mjölad form
i 175 grader ca 30 minuter.
NALLEKAKAN är lika mjuk o´go´
i smaken som NALLE själv.
Trevligt kalas en regnig dag.
RÅKOSTSOPPA 1 PERSON.
denna gillar jag .
vikten på grönsakerna är i skalat skick
2 persiljestjälkar
40 g morot
25 g purjolök
25 g rotselleri
2-3 dl varm grönsaksbuljong
2 msk matlagningsgrädde
salt o´peppar
Så här gör Du:
Skär grönsakerna i bitar och
lägg dem i en mixer /matberedare.
Mixa tills de är finhackade.
Häll i buljong och grädde o´mixa lite till.
Hetta upp , krydda och servera.
Ta gärna en fullkornssmörgås
med ost till.
Jättegott.
vikten på grönsakerna är i skalat skick
2 persiljestjälkar
40 g morot
25 g purjolök
25 g rotselleri
2-3 dl varm grönsaksbuljong
2 msk matlagningsgrädde
salt o´peppar
Så här gör Du:
Skär grönsakerna i bitar och
lägg dem i en mixer /matberedare.
Mixa tills de är finhackade.
Häll i buljong och grädde o´mixa lite till.
Hetta upp , krydda och servera.
Ta gärna en fullkornssmörgås
med ost till.
Jättegott.
PÄRONHALVOR MED KOKOSTÄCKE. 4 PORT.
Det här ska lagas i micron.
1 stor burk päronhalvor
50 g smör
2 ägg
1 dl socker
2 dl kokosflingor
GARNERING:
riven mörk blockchoklad
Så här gör Du:
Dela de avrunna päronhalvorna i
fjärdedelar och lägg dem i en form.
Smält smöret, högsta effekt i 1 min.
Vispa ägg och socker pösigt
och tillsätt kokos och smör.
Häll smeten över päronen och
tillaga på högsta effekt i 10 min.
GARNERA:med chokladen som
får smälta på "kakan".
Servera med vispad grädde.
sååå himla gott.
1 stor burk päronhalvor
50 g smör
2 ägg
1 dl socker
2 dl kokosflingor
GARNERING:
riven mörk blockchoklad
Så här gör Du:
Dela de avrunna päronhalvorna i
fjärdedelar och lägg dem i en form.
Smält smöret, högsta effekt i 1 min.
Vispa ägg och socker pösigt
och tillsätt kokos och smör.
Häll smeten över päronen och
tillaga på högsta effekt i 10 min.
GARNERA:med chokladen som
får smälta på "kakan".
Servera med vispad grädde.
sååå himla gott.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)