HEJSAN !
FINA FISKEN MED LYXIGT MOS .
Blandsvamp, persilja, stek- lök och så knaperstekt bacon
-så sätter vi piff på en fin bit FISKFILE'.
Lägg upp på en bädd av hemlagat potatismos .
mmm... !
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g FISKFILE'
t ex torsk eller gös
salt och några nypor socker
malen svartpeppar
smör till stekning (eller margarin )
MOS
8 mjöliga potatisar
50 g smör
1 dl grädde
RÖDVINSSKY
1 pkt bacon , ca 140 g
ca 8 - 10 steklökar
150 g blandsvamp
2 vitlöksklyftor
1 dl rött vin
3 dl kalvbuljong
2 msk hackad persilja
2 msk hackad dill
SÅ HÄR GÖR DU :
KRYDDA varje FISKFILE' med lite salt, en nypa socker och malen svartpeppar.
MOS : Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten .
Häll bort vattnet och mosa potatisen med smöret och grädden . Salta och peppra.
RÖDVINSSKY : SKÄR baconet i mindre bitar . Skala löken och grovhacka svampen .
Stek baconet lite knaprigt i en stekpanna tillsammans med lök och svamp .
Skala och finhacka vitlöken och tillsätt den mot slutet tillsammans med vin och buljong.
Låt koka ca 5 minuter.
Blanda ner persilja och dill .
Håll skyn varm .
HETTA upp en klick smör i en stekpanna .
Lägg fisken i pannan när smöret skiftar åt brunt .
Sänk värmen direkt till medelvärme och låt fisken steka
tills den får en fin stekyta .
Det går rätt snabbt tack vare att fisken är kryddad med lite socker .
Visst kan man utesluta sockret men det ger en fin smak åt fisken .
VÄND på fisken och efterstek i ca 2 minuter .
SERVERA med moset och rödvinsskyn .
Små bladgrönsaker och steklökar .
Det här är riktigt festligt , kanske en bemärkelsedag !
LYCKA TILL !
TIPS !
Det är viktigt att fisken är rums-
tempererad när den läggs i pannan .
Då kortas stektiden betydligt . Tack !