måndag 7 januari 2019

KASSLERLÅDA ...4 PORT. + EFTERRÄTT.



              HEJSAN !

Så här blev gårdagens middag  och efterrätt,  mmm...så himla gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
700 g kassler
3 tomater, normal stora
2 vitlöksklyftor
1 kruka basilika
1 dl grädde
1 dl CREME fraiche
1 msk TOMATPURE'
1 msk chilisås
salt och svartpeppar
2 dl riven  Västerbottenost / eller annan smakrik ost.

TILLBEHÖR :
En god sallad

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT  ugnen på 225 grader.
Skär kasslern i tunna skivor och lägg i en ugnsform.
TVÄTTA och skär tomaterna och lägg i en skål .
Skala och finhacka vitlöken.  Finhacka basilikan .
Blanda ner vitlök och basilika i skålen med tomaterna.
TILLSÄTT grädde, CREME fraiche,  TOMATPURE ,'
och chilisås .
SMAKA av med salt och svartpeppar och häll smeten
över  kasslerskivorna .
TOPPA med riven Västerbottenost .
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter .
SERVERA med en god sallad.

+ EFTERRÄTT ;  HALLONSORBE'T.
400 g frysta hallon
1/2 dl  SUKRIN /sötningsmedel
2 msk pressad  apelsinjuice
1 äggvita
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG hallon, SUKRIN, pressad apelsin,
och äggvita i en matberedare .
Mixa till en jämn smet .
SERVERA SORBE'TEN direkt  eller ställ
in i frysen i två timmar .
Så den är klar att ta ur frysen, när Ni ätit färdigt.

LYCKA TILL !