söndag 26 november 2017

SAFFRANSDOFTANDE TORSKGRATÄNG , 4 PERS.




                      HEJSAN !

MMM.... så  himla  gott !
Varsågoda .

HÄR  ÄR  RECEPTET :

600  g  TORSKFILE  eller   HOKIFILE ,
2  fänkålsstånd ,
4  tomater ,
2  msk  finhackad  gul  lök ,
smör  till  formen ,
2  msk  hummerfond ,  ur  flaska
2  dl  grädde ,
1  paket  saffran ,  1/2  g )
salt ,  malen  vitpeppar ,
TILLBEHÖR :
Kokt  pressad  potatis .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

SKÄR  fänkålen  i  klyftor  och  koka  dem  i  mjuka  i lättsaltat  vatten .
Lägg  fänkålen  i  en  smord  eldfast  form .
Sätt  ugnen  på  175  grader .
SKÄR  tomaterna  i  klyftor  och  ta  bort  kärnhus  och  skinn .
Fördela  löken  över  fänkålen  och  lägg  fisken  ovanpå .
Fördela  tomatköttet  över  .
BLANDA   hummerfond,  grädde  och  saffran  i  en  bunke .
Slå  blandningen  över  fisken .
Krydda   med  salt  och  malen  vitpeppar .
STÄLL  formen  i  ugnen  i  30  minuter .

SERVERA  med  kokt  pressad  potatis .

SMAKLIG  MÅLTID !

TORSKGRATÄNG MED VÄSTERBOTTENOST , 4 PERS.



                    HEJSAN !

Allt  med  fisk  är  gott,  håller  Ni  med  mig ?

HÄR  ÄR  RECEPTET :

400  g  torskblock   eller  HOKIFILE ,
1  broccolistånd ,
200  g  champinjoner ,
smör  till  formen ,
salt ,
peppar
2  dl  riven  västerbottenost ,
2  dl  grädde ,
1  msk  SAMBAL  OELEK ,
1  mak  fiskfond  ur  flaska ,

TILLBEHÖR :
potatis ,
citronklyftor ,
sallad ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SÄTT  ugnen  på  200  grader .
Låt  torskblocket  tina  något .
Plocka  ner  broccolin  i  mindre  bitar
och  förväll  i  lättsaltat  vatten.
SKIVA  svampen .
Lägg  broccolin  och  svampen  i  en  smord
eldfast  form .
Skär  torskblocket  i  skivor  och  lägg  ovanpå.
Krydda  med  salt  och  peppar .
BLANDA  osten  med  grädden ,  SAMBAL
OELEK  och  fiskfond .
Häll  blandningen  över  fisken  och  gratinera
alltsammans  i  ugnen  tills  fisken  börjar  få
lite  färg ,  ca  20  minuter .
SERVERA  med  potatis,  citronklyftor  och
en  sallad .

SMAKLIG  MÅLTID !