söndag 26 november 2017
SAFFRANSDOFTANDE TORSKGRATÄNG , 4 PERS.
HEJSAN !
MMM.... så himla gott !
Varsågoda .
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g TORSKFILE eller HOKIFILE ,
2 fänkålsstånd ,
4 tomater ,
2 msk finhackad gul lök ,
smör till formen ,
2 msk hummerfond , ur flaska
2 dl grädde ,
1 paket saffran , 1/2 g )
salt , malen vitpeppar ,
TILLBEHÖR :
Kokt pressad potatis .
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR fänkålen i klyftor och koka dem i mjuka i lättsaltat vatten .
Lägg fänkålen i en smord eldfast form .
Sätt ugnen på 175 grader .
SKÄR tomaterna i klyftor och ta bort kärnhus och skinn .
Fördela löken över fänkålen och lägg fisken ovanpå .
Fördela tomatköttet över .
BLANDA hummerfond, grädde och saffran i en bunke .
Slå blandningen över fisken .
Krydda med salt och malen vitpeppar .
STÄLL formen i ugnen i 30 minuter .
SERVERA med kokt pressad potatis .
SMAKLIG MÅLTID !
TORSKGRATÄNG MED VÄSTERBOTTENOST , 4 PERS.
HEJSAN !
Allt med fisk är gott, håller Ni med mig ?
HÄR ÄR RECEPTET :
400 g torskblock eller HOKIFILE ,
1 broccolistånd ,
200 g champinjoner ,
smör till formen ,
salt ,
peppar
2 dl riven västerbottenost ,
2 dl grädde ,
1 msk SAMBAL OELEK ,
1 mak fiskfond ur flaska ,
TILLBEHÖR :
potatis ,
citronklyftor ,
sallad ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Låt torskblocket tina något .
Plocka ner broccolin i mindre bitar
och förväll i lättsaltat vatten.
SKIVA svampen .
Lägg broccolin och svampen i en smord
eldfast form .
Skär torskblocket i skivor och lägg ovanpå.
Krydda med salt och peppar .
BLANDA osten med grädden , SAMBAL
OELEK och fiskfond .
Häll blandningen över fisken och gratinera
alltsammans i ugnen tills fisken börjar få
lite färg , ca 20 minuter .
SERVERA med potatis, citronklyftor och
en sallad .
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)