HEJSAN !
Varmrökt, kallrökt, kokt eller lufttorkad - skinka
är den perfekta sommarmaten !
Forma till fina rullar eller rosor och servera till
paj eller potatissallad .
En härlig ostpaj med söta tomater och vindruvor
som bryter fint mot skinkan .
Här använder jag varmrökt skinka .
VARSÅGODA !
HÄR ÄR RECEPTET :
*PAJDEG :
3 dl vetemjöl
75 g smör/margarin
1 dl kesella
* FYLLNING :
2 dl lätt kräm fraiche
2 ägg
3 dl riven lagrad ost
1 /2 kruka basilika
10 cocktailtomater
20 kärnfria gröna vindruvor
150 g varmrökt skinka
3 msk rostade pinjenötter
UGN : 225 grader .
SÅ HÄR GÖR DU :
1) PAJDEG : Lägg mjöl och matfett i en matberedare .
Kör på högsta hastighet tills fettet finfördelats .Tillsätt kesella
och arbeta degen tills en boll bildats .
Låt degen vila kallt 30 minuter i plastfolie .
2) KAVLA eller tryck ut degen i en pajform 28 cm i diameter .
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.
3) FYLLNING : Blanda kräm fraiche, ägg och ost .
Finhacka basilikan . Tillsätt den i äggstanningen .
Häll blandningen i pajskalet . Dela tomaterna .
Lägg tomater och vindruvor utmed paj - kanten .
* GRÄDDA mitt i ugnen tills pajen stelnat, 30 - 40 minuter .
Rulla ihop skinkskivorna som strutar och lägg dem i mitten
ovanpå pajen . Strö över nötterna .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !