lördag 25 januari 2014

TORSK MED FRASIGT TÄCKE OCH CITRONSÅS . 4 PORT.

Den här gillar jag - hoppas att Ni tycker detsamma !

600 g torsk
900 g potatis
salt och peppar
25 g smör /margarin
1 tsk paprikapulver
1 dl ströbröd
1 dl hackad persilja
1 1/2 dl riven ost
1 citron
3 dl gräddfil
250 g haricots verts

Så här gör DU:
TINA fisken om den är fryst.
SÄTT ugnen på 200 grader .
SKALA och koka potatisen .
SKÄR fisken i portionsbitar och lägg
den i en smord ugnssäker form.
KRYDDA med 1/2 tsk salt och
1 krm peppar .
SMÄLT matfettet i en kastrull.
RÖR ner paprikapulver , ströbröd ,
persilja och ost .
FÖRDELA brödblandningen över fisken .
Stek  mitt i ugnen ca 15 minuter .
Riv skalet av citronen och skär den i klyftor .
BLANDA gräddfil och citronskal, smaksätt
med salt och peppar .
Koka bönorna enligt anvisning på förpackningen .
SERVERA fisken med potatis , citronsås , haricots
verts och citronklyftor .

HOPPAS ATT DET SMAKAR !
LYCKA TILL !

LÄTTARE MOROTSKAKA .

HEJ !
Denna morotskaka innehåller mindre mängd fett
än vanliga morotskakor , kanske ett alternativ till
julbordets efterrättsavdelning.

2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
3 dl rivna morötter
GLASYR:
50 Philadelphia mjukost lätt (15 % fett)
30 g margarin
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

SÅ HÄR GÖR DU:
SÄTT ugnen på 175 grader .
Riv moroten .
Vispa ägg och socker pösigt .
Tillsätt de torra ingredienserna
och rör smeten slät .
Blanda sist i morötterna .
Häll smeten i en lämplig form.
GRÄDDA  i ca 25-30 minuter, täck eventuellt
formen med folie mot slutet av gräddningstiden
om kakan verkar bli för mörk .
KONTROLLERA  med en sticka att kakan är klar .
Låt kakan kallna .
RÖR ihop ingredienserna till glasyren och bred över kakan.

LYCKA TILL !