tisdag 18 augusti 2009

LÄTTA PASTASALLADEN . 4 PERS.

Kolla här då´..

Koka 4 port. pasta
Blanda med 200 g tärnade fiskbullar
i buljong
100 g krabbmix skuren i bitar
2 dl små gröna kokta ärtor
1 tsk curry
2 msk chilisås
2 msk majonnäs- lätt
2 dl filmjölk
2 msk finhackad purjolök och
2 msk klippt dill .

SERVERA med sprödvärmd baguette
med vitlökssmör .

så gott..

PLOMMONSALSA TILL BURGAREN 4 PERS.

Har DU provat detta ..

200-250 g färska plommon
1 finhackad rödlök
1 tunt skivad chili
1 msk pressad limsaft
och 2 msk olivolja.

Så här gör DU :
Tärna fruktköttet och
slå kokande vatten över det.
Häll bort vattnet efter ett par min.
Blanda plommonen med rödlök,
chili,limesaft och olivolja.
Låt salsan stå och dra någon 1/2 timme
innan DU delar upp den på
4 hamburgare med bröd .

Käckt va´.
å gott.

LYCKLIGT ÄKTENSKAP

I en av mina receptböcker
står det Lyckligt Äktenskap .Vi provar ..

Det består av kaffe och choklad.
och lite till.
Rena njutningen med en fin chokladbit till.
Mörk och lite bitter om man tycker om det .
Eller med apelsinsmak .

2 dl stark mjölkchoklad
1 dl starkt kaffe
2 - 3 msk konjak eller rom
vispgrädde och chokladflis på toppen .
Gör så här :
Häll upp chokladen i ett stort glas .
Slå i kaffet och spirituosan
och toppa med vispad grädde
och chokladflis .
En festlig chokladdrink -
varm eller kall .

Prova får NI se ...

LAMMBOG MED PEPPARROTS- OCH ÄPPELRÖRA 8 PERSONER.

Lamm , är väl inte min starka sida
men vi försöker ändå .

160 g rökt lammbog ,8 skivor
(alt . rökt renstek , kalkon,eller skinka )
1,5 dl kesella
1 stort äpple
färskriven pepparrot efter smak .

Så här gör DU :
Tvätta äpplet och ev.skala det
kärna ur och finhacka ,
blanda med kesella och
riven pepparrot efter smak .
Fördela på lammskivorna ,
rulla eller vik ihop .
och fäst med en tandpetare .
KLART .
Ett glas öl till kanske ?

PASTASÅS MED MUSSLOR .2-3 PORT.

Detta var inte dumt heller ..

1 burk musslor 440 g
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
3 tomater
3 dl gräddfil
salt o peppar
gräslök
4 portioner nykokt pasta .

Så här gör DU :
Låt musslorna rinna av .
Skala och finhacka löken.
Tärna tomaterna .
Fräs löken i lite smör tills den
mjuknar utan att få färg .
Tillsätt tomathack, pressad vitlök
och avrunna musslor .
Låt det fräsa i 2 minuter .
Tillsätt gräddfilen och låt såsen bli
riktigt varm utan att koka .
Smaka av med salt o´peppar .
Bjud såsen med nykokt pasta och klippt persilja .

SMAKLIG MÅLTID !
inte dumt alls.

SLANKA LINJENS VILTGRYTA 2-3 PORT.

Den här åt vi förr i tiden ...

1 paket hjort - älg - eller renskav .
240 g
1 squash 450 g
1 burk krossade tomater
1/2 tsk smulad timjan
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl vatten
2 tsk soja
klippt persilja

Så här gör DU :
Tina skavet något .
Strimla squashen .
Häll tomatkross, timjan ,buljongtärning ,
vatten och soja i en kastrull .
Låt koka i 3-5 minuter .
Tillsätt köttet och dra isär det med en gaffel .
Låt det koka upp på nytt .
Tillsätt squashstrimlorna och låt det sjuda
på svag värme i ca 5 minuter .
Smaka av .
Strö över klippt persilja .
Ha gärna kornris till .

SMAKLIG MÅLTID .