HEJSAN !
HÄRLIGT GYLLENGUL med inslag av grönt och svart -
en pastarätt som är en fröjd för både öga och gom .
HÄR ÄR RECEPTET :
7 dl kokt pasta , -spiraler eller skruvar
1 paket saffran 0,5 g,
1 stor citron
2 dl gräslök
2 dl persiljeblad
2 dl basilikablad
1 1/2 - 2 dl riven färsk parmesanost
1 dl olivolja
1 tsk salt , nymalen svartpeppar
10 - 12 svarta urkärnade oliver
1 - 2 dl solrosfrön
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA pastan enligt anvisning på paketet .
Häll av vattnet men spara det .
Rör ut ca 1 dl kokspad med saffran .
Blanda ner det i pastan och rör om så att pastan
får en jämn guldgul färg . Låt pastan kallna .
TVÄTTA citronen i varmt vatten .
Riv skalet, se till att bara det gula kommer med.
Pressa ur saften .
KÖR gräslök, persilja , och basilika till pure i matberedare
eller stav- mixa det kryddgröna .
Tillsätt citronskal och ost. HÄLL mer oljan i en fin stråle.
Krydda med salt och peppar.
Späd med lite av kokspadet från pastan .
PRECIS innan saffranspastan ska serveras blandas den med såsen ,
tillsätt även oliver .
Smaksätt med pressad citron.
SERVERA saffranspastan överströdd med solrosfrön .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !