tisdag 16 november 2021

SAFFRANSPASTA MED CITRONGRÖNT , 4 PORT.

  


                                            HEJSAN !

HÄRLIGT GYLLENGUL  med  inslag  av  grönt och  svart  -

en pastarätt  som är en  fröjd  för  både öga och  gom .


HÄR ÄR RECEPTET :

7 dl kokt pasta , -spiraler  eller  skruvar 

1 paket saffran  0,5 g,

1 stor citron

2 dl gräslök

2 dl persiljeblad

2 dl  basilikablad

1 1/2 - 2 dl  riven färsk parmesanost

1 dl olivolja

1 tsk salt ,  nymalen svartpeppar

10 - 12 svarta urkärnade oliver

1 - 2  dl solrosfrön 


SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA  pastan  enligt anvisning på paketet .

Häll av  vattnet  men  spara  det .

Rör ut  ca  1  dl  kokspad  med  saffran .

Blanda  ner  det  i  pastan  och  rör  om  så  att  pastan 

får  en  jämn  guldgul  färg .  Låt  pastan  kallna .

TVÄTTA  citronen  i  varmt  vatten .

Riv  skalet, se  till  att  bara  det  gula  kommer   med.

Pressa  ur  saften .

KÖR  gräslök, persilja ,  och basilika till pure i matberedare

eller stav- mixa det  kryddgröna .

Tillsätt  citronskal och ost.  HÄLL  mer oljan i en fin stråle.

Krydda med  salt  och  peppar.  

Späd  med  lite  av kokspadet från pastan .

PRECIS  innan  saffranspastan  ska  serveras  blandas den med såsen , 

tillsätt  även oliver .

Smaksätt med  pressad  citron.

SERVERA  saffranspastan  överströdd  med  solrosfrön .


SMAKLIG MÅLTID  och  LYCKA TILL !

TIPS !

 

TIPS !

                                                 HEJSAN  !

Av italienska kockar har jag lärt mig att  GENAST  blanda den nykokta pastan 

med  tillbehören .  DET   SMAKAR  TIO GÅNGER GODARE   

än  om man  serverar pasta och sås var för sig och blandar på tallriken .

Sagt och gjort  !   Jag blandar direkt i kastrullen , när jag hällt av vattnet .

 SPOLA  INTE  MED KALLT VATTEN !  -  Ingen spänst kvar !

TACK !

TIPS !

 

TIPS !


Fryst  GRÖNKÅLSBIFF  med  VAXBÖNA ,  10 st biffar i en förpackning   ,

SÅ HIMLA GODA   och  en sallad  till , - lite olika blad  och  några 

varma  tomater  .  mm...! 

TACK !                          

RÅ BANANGLASS MED KOLA - RIPPEL OCH:....4 PORT .

 


                                              HEJSAN  !

.....HACKADE  PEKANNÖTTER .

En god dessert  är inte dumt ibland !

Vad sägs om den här ?


HÄR ÄR RECEPTET :
3 mogna bananer

2 dl pekannötter

1/2 dl mandelmjölk

1 msk vaniljsocker

1 dl kolasås 

SÅ HÄR GÖR DU :

SKALA  och skär bananen i skivor .  Frys in dem i minst 2 timmar.

Hacka nötterna .   Mixa  bananerna i matberedare med mandelmjölk

och  vaniljsocker .

LYFT  över glassen till en bunke, ringla  över kolasåsen ,  och vänd

hastigt ihop utan att det blandas .

SERVERA  genast  och toppa med  pekannötter .

VARSÅGODA !                   LYCKA TILL !