söndag 14 oktober 2018
APELSINRUTOR, 42 ST.
HEJSAN !
Här är det mersmak !
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör /margarin
1 1/4 dl strösocker
3 äggulor
2 tsk vaniljsocker
1 stor apelsin
50 g sötmandel
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk maizena
3 äggvitor
GLASYR och GARNERING :
3 dl florsocker
ca 3 msk apelsinsaft
1/2 - 1 förpackning syltade apelsinskal
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Kläd en liten långpanna ca 20x 30 cm,
med bakplåtspapper.
RÖR fett och socker poröst . Tillsätt en äggula i taget
och rör väl mellan varje .
BORSTA apelsinen i varmt vatten och riv av det gula
skalet . Pressa ur saften. Mal mandeln .
BLANDA ner apelsinskal, apelsinsaft, mandel, vetemjöl
och maizenamjöl.
VISPA äggvitorna till hårt skum. Rör först ner hälften
av äggvitorna och vänd därefter försiktigt ner resten .
BRED ut smeten i pappersformen .
GRÄDDA på galler mitt i ugnen 12 - 15 minuter.
LÅT kakan kallna på galler.
SIKTA florsockret och rör ut det med apelsinsaften.
Bred glasyren över kakan . Strö apelsinskalen innan glasyren stelnat .
SKÄR kakan i fyrkanter när glasyren stelnat .
LYCKA TILL !
LYXIGA HAVREKAKOR , 25 ST. (något tiii eftermiddags-fikat) ?
HEJSAN !
För att göra de här havrekakorna extra lyxiga ,
ringla lite smält apelsin-choklad ovanpå dem.
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör eller margarin
2 dl socker
3 dl havregryn
2 dl vetemjöl = BERTE QVARN
2 tsk bakpulver
100 g choklad / apelsinsmak,
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR smör och socker poröst.
BLANDA i havregryn, mjöl och bakpulver.
FINHACKA chokladen och rör i den .
FORMA degen till bollar och lägg på en plåt
med bakplåtspapper .
(ta en tsk och doppa i den smälta chokladen och ringla över kakan)
GRÄDDA i 175 grader i 20 minuter .
LÅT kakorna svalna.
LYCKA TILL !
TIPS !
TIPS!
Är fingrarna röda efter rödbetorna ?
Gnid in dem med citron och salt och
skölj i ljummet vatten .
TACK !
Är fingrarna röda efter rödbetorna ?
Gnid in dem med citron och salt och
skölj i ljummet vatten .
TACK !
KORV MED RÖD - OCH GULBETSSALLAD, 4 PERS.
HEJSAN !
HÄR ÄR RECEPTET
VARSÅGODA ! mmm...!
4 rödbetor
4 gulbetor
1 rödlök
50 g rucola
200 g fetaost
olivolja
4 - 8 kryddiga korvar
10 hasselnötter
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA betorna mjuka i lättsaltat vatten i var sin kastrull, 15-20 min,
beroende på betornas storlek . Skala och skär dem i bitar .
SKALA och skiva löken. Fördela rucola, lök och betor på 4 tallrikar.
Smula över fetaost och ringla över olja .
STEK i korvarna i panna eller grilla i ugn. Lägg dem på salladen.
ROSTA nötterna hastigt i het panna .Hacka dem grovt och strö över
korv och sallad .
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)