fredag 15 mars 2019

SPENAT- OCH KOKOSSOPPA MED ÄGG. 4 PORT.



                   HEJSAN !

mmm...himla gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 gul lök
smör eller kokosfett att steka i
200 g bladspenat
1 burk kokosmjölk
1 buljongtärning utan tillsatser
salt och peppar
4 ägg
SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA löken och fräs i smör eller kokosfett .
TINA spenaten om den är fryst och hacka den
sedan.  Om  Du har färsk så behöver Du inte
hacka den .
FRÄS den tillsammans medlöken och tillsätt
sedan kokosmjölken och buljongtärning.
LÅT det hela bli varmt och mixa sedan soppan.
SMAKA av med salt och peppar.
KOKA äggen ca 7 minuter och servera till soppan .
+ några gröna blad, på ägget .                  

 LYCKA TILL !

VARMA BÄR MED KESO, mellanmål, 1 port.



                    HEJSAN !

Å, mmm...himla gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl frysta bär blåbär, hallon, vinbär
och björnbär
1 dl naturell keso

SÅ HÄR GÖR DU :
HÄLL de frysta bären i en kastrull
och värm på svag värme .
LÄGG keso i en skål och häll den
varma bärblandningen över.

ETT gott och lyxigt mellanmål .

LYCKA TILL !