torsdag 7 april 2022

BIFF a' la LINDSTRÖM , 2 - 3 PERS.

 


                                                    HEJSAN !


När en god vän till mig, var utomlands som kock ,

lärde hon sig att blanda rödbetor och kapris i kött-

färsbiffarna .

Riktigt gott kan jag lova !


HÄR ÄR RECEPTET :

360 g köttfärs

2 msk inlagda finhackade rödbetor 

2 msk finhackad gul lök

1 msk kapris

salt , peppar

1 msk flytande smör / margarin


SÅ HÄR GÖR DU :

BLANDA färs, rödbetor, lök och kapris .

Smaka av med salt och peppar .

Forma till små biffar .

HETTA upp smöret i en stekpanna och

biffarna på båda sidor .

Häll ett par matskedar vatten i pannan 

om biffarna vill fastna .

SERVERA, Nykokt potatis och råkostsallad 

på rivna morötter och 1/2 - 1 rivet äpple

smakar fint till .


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !




FESTLIG LAXPUDDING ; 2 - 3 PERS .

 


                                                           HEJSAN !

Kanske till PÅSK  ?

GJORD  på rester eller inte , middag med lax känns alltid lite lyxigt .

SERVERA  med krispig grönsallad  och citronklyftor 

att pressa över puddingen ... mm...!


HÄR ÄR RECEPTET :

200 g  kallrökt lax 

2 tsk smör/margarin

2 gula lökar

10 kokta potatisar

1/2 dl finhackad dill

peppar

4 ägg 

4 dl lättmjölk

UGN  200 grader.


SÅ HÄR GÖR DU :

SMÖRA en ugnssäker form med  hälften 

av  smöret .

Skala och skiva löken .

Hetta upp  resten av smöret i en stekpanna 

och låt löken puttra på svag värme tills den

är mjuk och glansig .

SKÄR  laxen i strimlor .   Skiva potatisen .

Varva lax, potatis, lök  och dill i formen .

Strö över lite peppar mellan varje varv .

VISPA  samman äggen och mjölken och häll

över ingredienserna i  formen .

STÄLL  formen  mitt i ugnen och grädda tills

laxpuddingens yta har fått fin färg , ca 30 minuter .


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !


TIPS !


                                                   HEJSAN !

TIPS !

när DU ska hacka  choklad , så smält den först 

och bred ut den till en platta som får stelna .

Sedan går det lätt att bryta plattan i bitar !

Tack !