fredag 13 juli 2018
KORVSPETT OCH COLESLAW MED FÄNKÅL. 4 PORT .
HEJSAN !
Gör extra mycket grönsaker och blanda
i nästa dags pasta eller gör en matig
lunch-macka .
HÄR ÄR RECEPTET :
4 - 8 korvar ,
2 majskolvar ,
100 g körsbärstomater ,
COLESLAW :
1 dl matlagningsyoghurt ,
1 dl majonnäs ,
2 tsk honung ,
2 msk vit balsamvinäger ,
1 tsk FLINGSALT ,
1 tsk svartpeppar ,
4 dl strimlad vitkål ,
2 dl finstrimlad fänkål ,
2 dl tunt skivade morötter,
SKÄR korv och majs i mindre bitar .
Fördela dem med tomaterna på spett
och grilla ca 10 minuter .
BLANDA yoghurt, majonnäs, honung
och vinäger till en dressing .
Salta och peppra .
Vänd ner vitkål, fänkål och morötter.
SERVERA med * saltbakad potatis, färskpotatis 1 kg.
*Häll grovt salt i en långpanna och
tryck ner potatisarna .
SÄTT in plåten i ugnen tills potatisen är mjuk,
ca 1 timme.
TREVLIG SOMMAR !
VIT CHOKLADMOUSSETÅRTA ,...8 - 10 BITAR .
HEJSAN !
SOMMARTÅRTA - den är precis så fantastiskt god
som man tror när man ser den !
HÄR ÄR RECEPTET :
BOTTEN :
300 g mandelmassa ,
3 ägg ,
2 msk kakao ,
MOUSSE :
200 g vit choklad ,
3 äggulor ,
4 dl vispgrädde ,
GARNERING :
½ liter jordgubbar ,
UGN : 175 grader.
SÅ HÄR GÖR DU :
BOTTEN :
RIV mandelmassan på grova sidan på rivjärnet.
Blanda med ägg och siktad kakao till en jämn
smet .
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant
24 cm i diameter .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen i 20 minuter.
Låt kakan kallna .
MOUSSE :
SMÄLT chokladen i vattenbad, rör ofta så den
inte bränns vid i botten.
Låt chokladen svalna .
RÖR ner äggulorna i chokladen.
Vispa grädden och blanda med chokladen.
Häll smeten i formen över bottnen .
FRYS in i minst 4 timmar .
TA ut 30 minuter före servering .
Garnera med jordgubbar och syrenblommor
från frysen .
TREVLIG SOMMAR !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)