fredag 13 juli 2018

KORVSPETT OCH COLESLAW MED FÄNKÅL. 4 PORT .



                     HEJSAN !

Gör  extra  mycket  grönsaker  och  blanda
i  nästa  dags  pasta  eller  gör  en  matig
lunch-macka .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
4 - 8  korvar ,
2  majskolvar ,
100  g  körsbärstomater ,

COLESLAW :
1  dl  matlagningsyoghurt ,
1  dl  majonnäs ,
2  tsk  honung ,
2  msk  vit  balsamvinäger ,
1  tsk  FLINGSALT ,
1  tsk  svartpeppar ,
4  dl  strimlad  vitkål ,
2  dl  finstrimlad  fänkål ,
2  dl  tunt  skivade  morötter,

SKÄR  korv  och  majs  i  mindre  bitar .
Fördela  dem  med  tomaterna  på  spett
och  grilla  ca  10  minuter .

BLANDA  yoghurt,  majonnäs,  honung
och  vinäger  till  en  dressing .
Salta  och  peppra .
Vänd  ner  vitkål,  fänkål  och  morötter.

SERVERA  med * saltbakad  potatis,  färskpotatis 1 kg.
*Häll  grovt  salt  i  en  långpanna  och
tryck  ner  potatisarna .
SÄTT  in  plåten  i  ugnen  tills  potatisen  är  mjuk,
ca  1  timme.

TREVLIG  SOMMAR !


VIT CHOKLADMOUSSETÅRTA ,...8 - 10 BITAR .



                   HEJSAN !

SOMMARTÅRTA  - den  är  precis  så  fantastiskt  god
som  man  tror  när  man  ser  den !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

BOTTEN :
300 g  mandelmassa ,
3  ägg ,
2  msk  kakao ,
MOUSSE :
200  g  vit  choklad ,
3  äggulor ,
4  dl  vispgrädde ,
GARNERING :
½  liter  jordgubbar ,
UGN : 175  grader.

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
BOTTEN :
RIV  mandelmassan  på  grova  sidan  på  rivjärnet.
Blanda  med  ägg  och  siktad  kakao  till  en  jämn
smet .
Häll  smeten  i  en  smord  form  med  löstagbar  kant
24  cm  i  diameter .
GRÄDDA  i  nedre  delen  av  ugnen  i  20  minuter.
Låt  kakan  kallna .
MOUSSE :
SMÄLT  chokladen  i  vattenbad,  rör  ofta  så  den
inte  bränns  vid  i  botten.
Låt  chokladen  svalna .
RÖR  ner  äggulorna  i  chokladen.
Vispa  grädden  och  blanda  med  chokladen.
Häll  smeten  i  formen över  bottnen .
FRYS  in  i  minst  4  timmar .

TA  ut  30  minuter  före  servering .
Garnera  med  jordgubbar  och  syrenblommor
från  frysen .

TREVLIG  SOMMAR !