tisdag 28 juni 2016

MILD KYCKLINGWOK MED GLASNUDLAR . 4 PERSONER.



HEJSAN !

Visste Du  att  glasnudlar är  gjorda  av  mungbönor  ?
Goda är nudlarna i alla fall !

HÄR ÄR RECEPTET :
4 KYCKLINGFILEER,
2 MSK RAPSOLJA,
2 MSK TAMARI-SOJA,
1/2 MSK RIVEN INGEFÄRA ,
1/2 MSK RIVEN VITLÖK ,
1 PKT GLASNUDLAR  250 G,
2 MORÖTTER ,
1 PURJOLÖK ELLER 2 - 3 SALLADSLÖKAR ,
1 LITEN SQUASH ,
1 /2 BROCCOLIHUVUD ,
1 TSK FISKSÅS ,
GARNERING :
1/2 KRUKA  FÄRSK  KORIANDER.

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR KYCKLINGFILEERNA i strimlor .
Blanda olja, soja, ingefära och vitlök i en skål .
Lägg i kycklingen och marinera 15 - 30 minuter.
LÄGG  glasnudlarna  i en skål med vatten .
Skala och skär morötterna i slantar .
Strimla purjolöken och skär squashen i bitar .
BRYN  kycklingen i en wokpanna /stekpanna någon minut .
Tillsätt morötter, purjolök, broccoli och fisksås .
Låt koka 5 minuter .
Tillsätt squashen  och koka ytterligare 1 minut .
TA UPP nudlarna från vattnet och krama ur all vätska.
Vänd ner nudlarna som hastigast i woken strax före servering .
Nudlarna får inte ligga i för länge då försvinner tuggmotståndet.
GARNERA  med färsk koriander .

SMAKLIG MÅLTID och  LYCKA TILL !