tisdag 28 juni 2016
MILD KYCKLINGWOK MED GLASNUDLAR . 4 PERSONER.
HEJSAN !
Visste Du att glasnudlar är gjorda av mungbönor ?
Goda är nudlarna i alla fall !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 KYCKLINGFILEER,
2 MSK RAPSOLJA,
2 MSK TAMARI-SOJA,
1/2 MSK RIVEN INGEFÄRA ,
1/2 MSK RIVEN VITLÖK ,
1 PKT GLASNUDLAR 250 G,
2 MORÖTTER ,
1 PURJOLÖK ELLER 2 - 3 SALLADSLÖKAR ,
1 LITEN SQUASH ,
1 /2 BROCCOLIHUVUD ,
1 TSK FISKSÅS ,
GARNERING :
1/2 KRUKA FÄRSK KORIANDER.
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR KYCKLINGFILEERNA i strimlor .
Blanda olja, soja, ingefära och vitlök i en skål .
Lägg i kycklingen och marinera 15 - 30 minuter.
LÄGG glasnudlarna i en skål med vatten .
Skala och skär morötterna i slantar .
Strimla purjolöken och skär squashen i bitar .
BRYN kycklingen i en wokpanna /stekpanna någon minut .
Tillsätt morötter, purjolök, broccoli och fisksås .
Låt koka 5 minuter .
Tillsätt squashen och koka ytterligare 1 minut .
TA UPP nudlarna från vattnet och krama ur all vätska.
Vänd ner nudlarna som hastigast i woken strax före servering .
Nudlarna får inte ligga i för länge då försvinner tuggmotståndet.
GARNERA med färsk koriander .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)