fredag 6 juni 2014

MARIANNES PAJ 4 PORT.

Den här är mmm...så god !

DEG:
2 1/2 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl kesella
FYLLNING:
200 g nötfärs
smör,  till stekning
salt å peppar
2 ST korvar typ chorizo -typ
1-2 tsk pizzakrydda
1 dl riven ost

ÄGGSTANNING:
2 dl CREME Fraiche
3 ägg

SERVERING:
körsbärstomater 6-8 stycken.

Så här gör DU:
BLANDA samman degen i en matberedare
eller för hand .
Kavla ut degen och lägg i en form ca 25- 27 cm i diam.
Nagga och sätt in i kylen .
BRYN köttfärsen smulig , krydda med salt å peppar .
Tillsätt korven i slantar och låt dem steka med ett
par minuter .
Smaka av med pizzakrydda .
Låt svalna .
LÄGG  färsröran och riven ost i pajskalet.
Vispa samman äggstanningen och krydda med
salt å peppar .
Häll stanningen över fyllningen , lägg i hela tomater .
GRÄDDA pajen i 200 grader 35 - 40 minuter eller
tills den stannat och fått fin färg .

SERVERA med en grönsallad till .

LYCKA TILL!

BÄRMUFFINS 8 STORA . MED MANDELMJÖL .

Ack, ack, ack ,
så himla supergoda !

100 g smör
1 dl SUKRIN
3 ägg
3 dl mandelmjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 dl mjölk
3 dl frysta blåbär och hallon

Så här gör Du:
SÄTT ugnen på 175 grader .
Smält smöret och vispa ihop med SUKRIN.
Tillsätt ägg (VISPA IHOP DEM LITE FÖRST)
mandelmjöl, bakpulver , vaniljpulver och mjölk
och vispa till en jämn smet .
FÖRDELA hälften av smeten i STORA muffinsformar.
Lägg på bär (spara några att lägga på överst) och klicka
resten av smeten över .
GRÄDDA i mitten av ugnen  i ca 20 minuter  eller tills
muffinsen är färdiga .

Jag tog ut mina efter 20 min. men de var ganska lösa inuti
så jag lät dem vila i ca 15 -20 minuter på skärbräda .
Det var det värt , så underbart goda .

LYCKA TILL !


KÄLEKSMUMS MED MANDELMJÖL 8 BITAR.

Hej igen !

Nu har jag provat något nytt för mej !
Jag bakar mina bröd och bullar med
MANDELMJÖL  - varför då ?
-  jo, för att det är GLUTENFRITT !

Det passar oss och så himla gott det blir sen !
Prova Ni också !

KÄRLEKSMUMS

50 g smör
50 g mörk choklad
1 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosmjöl
2 msk  SUKRIN
1 ägg
1 dl grädde , visp

TOPPING:
50 g mörk choklad
1/2 dl kokosflingor

Så här gör DU:
SMÄLT smöret och blanda ner chokladen .
Tillsätt mandelmjöl , kokosmjöl och SUKRIN.
Vispa ner ett ägg och häll i grädde.
VISPA smeten jämn och häll i en liten bakplåtsklädd
bakform ca 10 x 25 cm .
Sätt in i ugnen i ca 15 minuter .
Låt kakan svalna .
SMÄLT choklad i ett vattenbad och fördela chokladen
över kakan.
Strö på kokos och ställ kallt .
Förvara i kylen eller frysen

ISTÄLLET för avlång form , tog jag en rund springform
och det gick precis lika bra  !

ALL LYCKA TILL !