tisdag 30 april 2013

CITRONFRIKADELLER 4 PORT.

Där var det!!
Det här har jag inte ätit sen jag var liten tös!
Då Älskade jag det !

Så låt Er väl smaka.

1/2 dl ströbröd
1/2 dl mjölk
1 ägg
500 g kalvfärs-
el kycklingfärs
1/2 hackad gul lök
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
SÅS:
1 liter hönsbuljong
1 dl vispgrädde
1 msk pressad citron
1 msk redning
1 krm socker
salt å peppar
2 msk hackad persilja

Garnering:
citronskal

Så här gör DU:
BLANDA ströbröd, mjölk och ägg och
låt det svälla i 5 minuter.
Blanda i färs,lök,salt och peppar .
Rulla bollar.
KOKA upp buljongen och sjud bollarna
ca 10 minuter.
Dela en och kontrollera att de är klara.
MÄT upp 4 dl av kokspadet och koka
upp med grädde och citronsaft.
Red av och smaka av med socker ,salt å peppar.
KOKA i 3 minuter, och rör ner persilja.
Lägg bollarna i såsen och riv lite citronskal över.
SERVERA, med potatis och kokta morötter.

LJUVLIGT !
mmm....drömskt!

HOPPAS ATT DET SMAKAR!