lördag 6 december 2014

VÅRRULLE med KYCKLING och GETOST 3 port.

Det här är både käckt och gott .

1 grillad kyckling (direkt från butiken)
100 g riven getost
4 strimlade soltorkade tomater
2  stycken kokta mosade potatisar
salt  , peppar
6 ark vårrulledeg , finns att köpa  ca 7x7 cm
1 äggula

Så här gör DU:
BENA ur kycklingen och skär köttet
i mindre bitar  tillsammans  med skinnet.
Blanda kycklingen med Getost och  sol-
torkade tomater .
Mosa potatisen och blanda med övriga
ingredienser.
Krydda med salt och peppar  och dofta
över med chilipeppar .
FÖRDELA blandningen på de 6 vårrullearken.
Vik ihop till rullar .
Pensla skarvarna med äggulan .
Stek rullarna i olja i en stekpanna på medel -
stark värme 5 - 7 minuter, tills de blir gyllen -
gula.
Vänd dem då och då .
SERVERA  med en mixad grönsallad .

SMAKLIG MÅLTID !

SKURNA KOKOSKAKOR 40 STYCKEN .

De här kokoskakorna tycker jag
är godare än kokostoppar !

Vad tycker DU ?

2 dl vetemjöl
2  1/2 dl kokos
3/4 dl socker
100 g smör
1 äggula

SÅ HÄR GÖR DU:

BLANDA  vetemjöl, kokos och socker.
Finfördela smöret däri , + 1 äggula .
Låt stelna i kylen ca 30 - 40 minuter.
Skär i 40 skivor .

GRÄDDA i 200 grader  8-10 minuter.

LYCKA TILL !

ALFONS ÅBERG KAKOR 60 ST.

Hej igen!

De här kakorna bakade jag
när mina söner var små killar,
nu är de vuxna män .

200 g smör
1 dl socker
1 ägg
5 dl vetemjöl

SÅ HÄR GÖR DU:
Rör ihop alltsammans  och låt stå
1 timma i kylen .
Rulla till små bollar , tryck till med
tummen och lägg i 1/2 tsk sylt i mitten .
UGN: 175 - 200 grader  12 - 15 minuter.

LYCKA TILL !