fredag 23 september 2016
MÅNDAGSSOPPA MED SOMMARSMAK 4 PERS.
HEJSAN !
Vad sägs om detta ?
HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl spiralmakaroner ,
6 dl grönsaksbuljong ,
4 dl mjölk ,
2 dl riven , lagrad ost,
1 dl mellangrädde ,
1/2 dl finhackad persilja ,
1/2 dl finhackad dill,
1/2 dl finhackad gräslök,
salt å svartpeppar
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp buljong och mjölk.
Lägg i makaronerna.
Låt dem koka i 10 minuter.
Blanda ost och grädde.
LYFT kastrullen från värmen .
Rör ner ostblandningen i soppan .
Tillsätt det gryddgröna .
Smaksätt med salt och svartpeppar .
LYCKA TILL !
RIS A' LA MALTA - TOPPAR 6 PORT.
HEJSAN !
mmm....dagens efterrätt !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 portioner risgrynsgröt,
2 dl vispgrädde,
1 dl florsocker,
1/2 dl koncentrerad apelsinjuice,
2 paket frysta hallon,
1 glas vinbärs-GELE'
några blad citronmeliss
eller mynta.
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA grädden och vänd ner den i den kalla gröten
tillsammans med florsocker och apelsinjuice .
PACKA massan i kaffekoppar eller portionsformar
och ställ dem i frysen 1 timme .
Lossa sedan riset ur formarna med vass kniv och
garnera med några hallon .
SMÄLT VINBÄRSGELE' på svag värme och skeda
den över hallonen .
Passera resterande hallon och ringla dem som sås
runt topparna .
GARNERA med citronmelissblad eller mynta .
Hoppas att Ni gillar det !
LYCKA TILL !
SAFFRANSLAX MED CHAMPINJONER..3 PERS.
HEJSAN !
LYXIG middag mitt i veckan !
3 skivor lax, 2 cm tjocka
200 g champinjoner,
1 1/2 dl vitt vin, eller matlagningsvin,
1- 2 msk citronsaft ,
1 mindre gul lök ,
1 msk olivolja ,
1 dl hackad persilja ,
en aning saffran , ca 1/4 paket
salt och peppar.
SÅ HÄR GÖR DU :
ANSA och skiva champinjonerna och låt dem dra
i blandningen av vin och citron ca 30 min.
Hacka löken och fräs den i oljan i teflonpanna
några minuter .
Tillsätt persilja och saffran .
LÄGG ner laxskivorna och fräs 2 min. per sida .
Krydda och häll över champinjoner med spad.
Sjud under lock i 4 - 5 minuter .
LYCKA TILL !
CURRYRIS MED RÄKOR 2 PERS.
HEJSAN !
Jag tål inte färska räkor, men räkor i lag, i glasburk går alldeles utmärkt ,
för min del .
Ibland vill jag äta lite smalare och då kan det bli den här !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 schalottenlök ,
1-2 tsk flytande lättmargarin,
1/2 - 1 tsk curry ,
1 1/2 dl ris ,
3 dl hönsbuljong ,
1/2 squash ,
200 - 300 g räkor ,
bladpersilja,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och hacka löken och fräs den mjuk i margarin.
Tillsätt curry, ris och hönsbuljong .
Koka under lock i 20 min.
SKÄR squash i stavar , lägg dem i kokande vatten och
koka 1 minut . LÅT rinna av .
Skala räkorna eller ta upp räkorna ur lagen.
Lägg squash och räkor på riset när några minuter av
koktiden återstår .
BLANDA om och toppa med bladpersilja .
LYCKA TILL !
SPARRISSALLAD MED PARMESAN 2 PERS.
HEJSAN !
Å det här gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
1/2 kg sparris, gärna vit och grön blandad,
1 tsk socker ,
späda spenatblad eller salladsblad,
5- 10 körsbärstomater ,
några hyvlade skivor parmesanost,
DRESSING :
1 hackad schalottenlök ,
1/2 msk senap ,
1 msk vinäger ,
1 msk olja och
några msk sparrisspad ,
1 msk lätt- CREME Fraiche .
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA vit och grön sparris om den är grov .
Skär i bitar och lägg ner den vita sparrisen i
kokande lättsaltat vatten med 1 tsk socker.
Koka vit sparris ca 10 min, lägg i bitar av
grön sparris och koka ytterligare ca 10 min.
Låt rinna av men spara några msk spad .
BLANDA dressingen och vänd sparrisbitarna
i den.
Lägg upp på spenat - eller salladsbädd med
körsbärstomater i halvor och toppa med
hyvlad parmesan.
SERVERA med rostad tunn brödskiva .
SMAKLIG MÅLTID , LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)