lördag 28 januari 2017
FOCACCIA MED ROSMARIN, 1 BRÖD
HEJSAN !
Det här blir ett STORT, underbart gott bröd .
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst ,
7 dl vatten ,
2 tsk salt ,
½ dl olivolja ,
ca 14 dl vetemjöl special ,
2 msk olivolja ,
1 msk torkad rosmarin eller 2- 3 msk hackad färsk ,
gourmetsalt eller medelhavssalt ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA jästen i en bunke . Värm vattnet till
finger-värme, 37 grader .
Rör ut jästen i lite av vattnet .
Tillsätt resten av vatten, salt, ½ dl olivolja och mjöl.
ARBETA kraftigt till en smidig och lös deg .
Häll ut degen i en bakpappersklädd långpanna .
Tryck ut den med mjölad hand till en platta .
Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
SÄTT ugnen på 200 grader .
Ringla över olivolja, rosmarin och gourmetsalt
eller medelhavssalt .
GRÄDDA i mitten av ugnen ca 25 min.
SERVERA brödet nygräddat .
mmm... LYCKA TILL !
CHEESECAKE MED CHOKLAD OCH APELSIN, 8 BITAR.
HEJSAN !
Denna måste Ni smaka , till något firande, mmm....så himla god !
Det går inte att sluta äta !! Bara en liten bit till !
HÄR ÄR RECEPTET :
PAJSKAL:
250 g Digestivekex,
100 g smält smör ,
FYLLNING :
400 g rumsvarm PHILADELPHIAOST,
1 ½ dl strösocker ,
2 ägg ,
½ dl färskpressad apelsin ,
1 msk rivet apelsinskal ,
50 g mörk choklad ,
3 dl CREME Fraiche ,
3 msk strösocker ,
mörk choklad till garnering .
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA kexen i en matberedare . Blanda i smöret.
Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant , 24cm i diameter.
Låt den vila i kylen minst 30 minuter .
Sätt ugnen på 175 grader .
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 5-6 min .
VISPA ost, socker och ägg .
Blanda i apelsinsaft och skal .
Häll smeten i formen .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen 30- 35 min.
SMÄLT chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn.
Blanda CREME Fraiche och socker .
Rör i den smälta chokladen .
BRED försiktigt smeten över kakan .
Grädda ytterligare 5- 6 min i nedre delen av ugnen.
Låt kakan svalna och ställ den i kylen med plast
över , gärna över natten .
HYVLA eller riv över mörk choklad vid servering .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)