söndag 15 november 2020

CHOKLADBISKVIER 15 STORA , ELLER 20 MINDRE.





                                     HEJSAN  !

CHOKLADBISKVIER,  BAKADES  NÄR  JAG  SKULLE  HA  SYMÖTE 
FÖRR OM  ÅREN ,  DET VAR VÄLDIGT POPULÄRT  !

HÄR ÄR RECEPTET :
200  g  sötmandel
3  dl  florsocker
2  äggvitor

KRÄM :
100  g  smör / margarin
1  dl  florsocker
1  äggula
1 1/2  msk  starkt  kaffe
eller 1  msk  kakao

GLASYR :
100 g  mörk  blockchoklad
1  msk  smör

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÅLLA  och  mal  mandeln  och  blanda  med  siktat  florsocker.
Vispa  vitorna,  blanda  dem  med    mandel  och  strösocker  och
arbeta  ihop  till  en  deg .
KLICKA  ut  smeten  på  smort  bakplåtspapper (lagt på plåt)  med
hjälp  av  2  skedar .
Jämna  till  och  platta  ut  kakorna  något  och 
GRÄDDA  i 175- 200  grader  ca  10  minuter .  LOSSA  KAKORNA  GENAST
KRÄM  rör  smör  och  florsocker smidigt , tillsätt  äggulan  och  kaffe
eller  kakao  och  vispa  kraftigt .
BRED   krämen  på  de  kalla  kakornas  undersida  lite  toppigt  i  mitten .
Ställ  kakorna  kallt  så  att  smörkrämen  stelnar   ordentligt .
SMÄLT  blockchokladen  och  smör  i  vattenbad .
Låt  det  svalna  något  och  doppa  kakorna  hastigt  i  chokladen, 
(bara den sidan som är toppig )
vrid  lite  så  att  överflödig  choklad  rinner  av .

LYCKA  TILL !

en  riktig   kondiskaka  !