fredag 28 september 2018

DROTTNINGTÅRTA MED KOKOSBOTTEN , 12 BITAR.




                  HEJSAN !

Den krämiga fyllningen av vit  choklad  ger  bären  sötma ,....mmm -
så himla god !

HÄR ÄR RECEPTET :
Maräng :  4 äggvitor,  1 dl strösocker,  2  dl  kokos.

FYLLNING:
100 g vit choklad
4 dl CREME Fraiche
1/2  dl  florsocker

GARNERING :
2 dl hallon
2 dl blåbär

SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA  äggvitor  till  hårt  skum  med  en elvisp.
Skummet ska vara  så  fast  att  bunken  kan  vändas
upp och  ner  utan  att  det  rör  sig .
Tillsätt  sockret  och  vispa  lite  till .
VÄND  ner  kokosen .  Bred  ut  smeten  i  en  smord
form  med  avtagbar  kant , ca  24   cm  i  diameter.
GRÄDDA  tårtbottnen  mitt i  ugnen  i  125  grader i 2 tim.
Låt  tårtbottnen  svalna  något  och  lossa  den  sedan  med
en  kniv.  Låt  den  svalna  helt.
SMÄLT  chokladen över  vattenbad  och  bred  den över  bottnen.
Vispa  CREME Fraiche  och  florsocker  till  en  tjock  kräm .
Först  blir  CREME Fraichen  tunnare  men  efter  en  stund tjocknar den.
BRED  CREME Fraiche - blandningen  över  tårtbottnen  strax innan
serveringen  och  garnera  med  hallon  och  blåbär .

LYCKA TILL !

LAXGRYTA MED KOKOS . 4 PORT.




                  HEJSAN !

Smaka på detta  så himla gott !
EDAMAMEBÖNAN  är en sojaböna som finns i frysdisken.
De ligger i sina skidor, så Du får spritsa dem när de har kokats.

HÄR ÄR RECEPTET :
500-600 g LAXFILE'
1 lime
500 g EDAMAMEBÖNOR
1 liten purjolök
1 röd paprika
150 g sugar snaps
smör
1 tsk röd chilipasta
1 burk kokosmjölk
salt och peppar

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR laxen i bitar och lägg i en skål. Pressa över limesaften  och rör runt .
KOKA EDAMAMEBÖNORNA och skölj dem sedan i kallt vatten .
Pilla ut bönorna ur skidorna .
SKÄR purjolöken och paprikan i bitar och sugar snapsen i strimlor.
FRÄS purjolök och paprika i en kastrull med smör tills grönsakerna
har blivit lite mjukare.  Tillsätt chilipasta och kokosmjölk  låt det bli varmt.
LÄGG  i  laxen  tillsammans  med limesaften och sjud försiktigt  i  ett  par min.
Smaka av med salt och peppar .
Lägg  i  EDAMAMEBÖNORNA  och  sugar snapsen strax  före  servering.

SMAKLIG MÅLTID !