fredag 28 september 2018
DROTTNINGTÅRTA MED KOKOSBOTTEN , 12 BITAR.
HEJSAN !
Den krämiga fyllningen av vit choklad ger bären sötma ,....mmm -
så himla god !
HÄR ÄR RECEPTET :
Maräng : 4 äggvitor, 1 dl strösocker, 2 dl kokos.
FYLLNING:
100 g vit choklad
4 dl CREME Fraiche
1/2 dl florsocker
GARNERING :
2 dl hallon
2 dl blåbär
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA äggvitor till hårt skum med en elvisp.
Skummet ska vara så fast att bunken kan vändas
upp och ner utan att det rör sig .
Tillsätt sockret och vispa lite till .
VÄND ner kokosen . Bred ut smeten i en smord
form med avtagbar kant , ca 24 cm i diameter.
GRÄDDA tårtbottnen mitt i ugnen i 125 grader i 2 tim.
Låt tårtbottnen svalna något och lossa den sedan med
en kniv. Låt den svalna helt.
SMÄLT chokladen över vattenbad och bred den över bottnen.
Vispa CREME Fraiche och florsocker till en tjock kräm .
Först blir CREME Fraichen tunnare men efter en stund tjocknar den.
BRED CREME Fraiche - blandningen över tårtbottnen strax innan
serveringen och garnera med hallon och blåbär .
LYCKA TILL !
LAXGRYTA MED KOKOS . 4 PORT.
HEJSAN !
Smaka på detta så himla gott !
EDAMAMEBÖNAN är en sojaböna som finns i frysdisken.
De ligger i sina skidor, så Du får spritsa dem när de har kokats.
HÄR ÄR RECEPTET :
500-600 g LAXFILE'
1 lime
500 g EDAMAMEBÖNOR
1 liten purjolök
1 röd paprika
150 g sugar snaps
smör
1 tsk röd chilipasta
1 burk kokosmjölk
salt och peppar
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR laxen i bitar och lägg i en skål. Pressa över limesaften och rör runt .
KOKA EDAMAMEBÖNORNA och skölj dem sedan i kallt vatten .
Pilla ut bönorna ur skidorna .
SKÄR purjolöken och paprikan i bitar och sugar snapsen i strimlor.
FRÄS purjolök och paprika i en kastrull med smör tills grönsakerna
har blivit lite mjukare. Tillsätt chilipasta och kokosmjölk låt det bli varmt.
LÄGG i laxen tillsammans med limesaften och sjud försiktigt i ett par min.
Smaka av med salt och peppar .
Lägg i EDAMAMEBÖNORNA och sugar snapsen strax före servering.
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)