lördag 25 november 2017

FARMORS ROSETTER 100 KAKOR .




                     HEJSAN !

De  tunna,  spröda  stjärnorna  är  lätt  sötade  med
mycket  mandel  och  pärlsocker  ovanpå.
Dela  gärna  degen  mitt  itu  och  låt  den  ena
halvan  ligga  i  kylen  medan  den  första  kavlas.

HÄR  ÄR  RECEPTET  :
150  g  smör/margarin ,
1 1/4  dl  socker,
1  ägg ,
3-3 1/2  dl  vetemjöl ,
PENSLING  OCH  GARNERING :
äggvita ,
pärlsocker ,
hackad  mandel ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
RÖR  smöret  mjukt  och  blanda  i  socker  och  ägg .
Tillsätt  mjöl ,  men  spara  lite  till  utbakningen.
Arbeta  ihop  en  smidig  deg  som  får  vila  kallt .
KAVLA  ut   degen  tunt  (halva  i  taget) ,  ta  ut
stjärnor  med  stjärn-mått .
Pensla  med  äggvita  och  doppa  i  pärlsocker  och
hackad  mandel .
GRÄDDA  kakorna  på  smord  plåt  175 grader  ca
10  minuter  .

LYCKA   TILL !

Kakorna  smälter  i  munnen !

SKEPPARGRYTA 4 PORT .




                    HEJSAN !

Så  underbart  gott ,  man  riktigt  njuter  och  glömmer  allt  annat .

HÄR  ÄR  RECEPTET :

600  g  TORSKFILEER ,
2  tomater ,
1  tsk  salt .
1  krm  svartpeppar ,
1/2  dl  finhackad  dill ,
2  dl  vispgrädde ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
TINA  den  djupfrysta  fisken  något .
Skär  den  i  3  cm  tjocka  skivor ,
dela  färska  FILEER  om  de  är  stora.
Skölj  tomaterna  och  skär  dem  i  skivor.
LÄGG  dem  i  en  låg  vid  kastrull .
Lägg  fisken  på  tomaterna .
Strö  över  salt,  peppar  och  dill .
Häll  på  grädden .
LÅT  alltsammans  koka  på  svag  värme
under  lock  5-15  minuter .
(Den längre tiden för  otinad fisk.)
SERVERA  med  kokt  potatis .

LYCKA  TILL !


RUSSINKAKA .



                   HEJSAN!

Russinkakan,  skuren  i  tunna  skivor 
är  både  saftig  och  hållbar . ....mmm.

HÄR  ÄR  RECEPTET :
300  g  smör / margarin ,
4  dl  socker .
5  ägg ,
200  g  nötter ,
4  dl  russin ,
5 1/2  dl  vetemjöl ,
1  tsk  bakpulver ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU  :
RÖR   smör/margarin   och  socker  poröst .
Tillsätt  1  ägg  i  taget .
Hacka  nötterna  grovt  och  blanda  dem
med  russinen  och  lite  av  mjölet .
RÖR  ner  detta  i  smeten  plus  resterande
mjöl  blandat  med  bakpulver .
GRÄDDA  i  en  2 -liters  smord  och  bröad
eller  mjölad   form  i  150  grader  ca  1 1/4
timme .

LYCKA  TILL !