lördag 25 november 2017
FARMORS ROSETTER 100 KAKOR .
HEJSAN !
De tunna, spröda stjärnorna är lätt sötade med
mycket mandel och pärlsocker ovanpå.
Dela gärna degen mitt itu och låt den ena
halvan ligga i kylen medan den första kavlas.
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör/margarin ,
1 1/4 dl socker,
1 ägg ,
3-3 1/2 dl vetemjöl ,
PENSLING OCH GARNERING :
äggvita ,
pärlsocker ,
hackad mandel ,
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR smöret mjukt och blanda i socker och ägg .
Tillsätt mjöl , men spara lite till utbakningen.
Arbeta ihop en smidig deg som får vila kallt .
KAVLA ut degen tunt (halva i taget) , ta ut
stjärnor med stjärn-mått .
Pensla med äggvita och doppa i pärlsocker och
hackad mandel .
GRÄDDA kakorna på smord plåt 175 grader ca
10 minuter .
LYCKA TILL !
Kakorna smälter i munnen !
SKEPPARGRYTA 4 PORT .
HEJSAN !
Så underbart gott , man riktigt njuter och glömmer allt annat .
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g TORSKFILEER ,
2 tomater ,
1 tsk salt .
1 krm svartpeppar ,
1/2 dl finhackad dill ,
2 dl vispgrädde ,
SÅ HÄR GÖR DU :
TINA den djupfrysta fisken något .
Skär den i 3 cm tjocka skivor ,
dela färska FILEER om de är stora.
Skölj tomaterna och skär dem i skivor.
LÄGG dem i en låg vid kastrull .
Lägg fisken på tomaterna .
Strö över salt, peppar och dill .
Häll på grädden .
LÅT alltsammans koka på svag värme
under lock 5-15 minuter .
(Den längre tiden för otinad fisk.)
SERVERA med kokt potatis .
LYCKA TILL !
RUSSINKAKA .
HEJSAN!
Russinkakan, skuren i tunna skivor
är både saftig och hållbar . ....mmm.
HÄR ÄR RECEPTET :
300 g smör / margarin ,
4 dl socker .
5 ägg ,
200 g nötter ,
4 dl russin ,
5 1/2 dl vetemjöl ,
1 tsk bakpulver ,
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR smör/margarin och socker poröst .
Tillsätt 1 ägg i taget .
Hacka nötterna grovt och blanda dem
med russinen och lite av mjölet .
RÖR ner detta i smeten plus resterande
mjöl blandat med bakpulver .
GRÄDDA i en 2 -liters smord och bröad
eller mjölad form i 150 grader ca 1 1/4
timme .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)