fredag 28 januari 2022

MOROTSBULLAR , - 10 BULLAR .

 


                                           HEJSAN  !

RIV MOROT ,

i degen,  då får DU vackert guldgula bullar 

och samtidigt ett extra tillskott av A - vitamin .

mm...!

HÄR ÄR RECEPTET :

1 msk margarin /smör

2 1/2 dl filmjölk ,  3 %

1/2 tsk salt

1 msk farinsocker

25 g jäst 

3 rårivna morötter

1 dl vetegroddar 

7 dl vetemjöl

GARNERING :

ägg och sesamfrö


SÅ HÄR GÖR DU :

SMÄLT smöret och blanda med filmjölken .

Värm till 37 grader och häll i en bunke 

tillsammans med  salt,  farinsocker, och 

söndersmulad jäst .

RÖR tills jästen är helt löst .

Tillsätt morötterna, groddar och vetemjöl .

ARBETA till en smidig deg som får jäsa till

sin dubbla storlek under duk .

TAG upp på mjölat bakbord, arbeta degen 

 och rulla ut till en längd som skäres i 10 bitar.

Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd

plåt .

Låt jäsa till dubbel storlek .

Pensla  med uppvispat ägg och strö över sesamfrö.

GRÄDDA vackert guldbruna i 225 grader 15-20 min.

-himla goda !

LYCKA TILL !


RÅGSTOLLE .- 1 bröd .

 


                                     HEJSAN !

SMAKA på detta goda RÅGSTOLLE med  linfrö och solroskärnor .

Bakar DU det idag,  så skär DU upp det först imorgon så det får 

ligga till sig .


HÄR ÄR RECEPTET :
4 dl grovt rågmjöl

4 dl vetemjöl

1 dl havregryn

1/2 dl linfrö och solroskärnor - tillsammans

1/2 dl sirap

1 dl lingonsylt

2 1/2 tsk bikarbonat

1 tsk salt

4 dl mjölk

UGN : 150 grader ,  50 - 55 minuter.


SÅ HÄR GÖR DU :

BLANDA alla torra ingredienser .

Tillsätt lingonen, sirapen och sist mjölken .

Häll  smeten i en smord  form .

GRÄDDA  i 150 grader ,  50 -55 minuter.

BRÖDET blir bäst om Du skär det först nästa dag .

Förvara inlindat i bakduk .


LYCKA TILL !