HEJSAN !
Om DU börjar frukosten med 1 kokt ägg
och 1 smörgås + 1-2 sillbitar , kan DU stå
Dig bra bra fram till lunch .
Om Du inte äter ägg på mackan ,
ta med Dig ägget till arbetet ...!
mm...!
TACK !
En sida med dom bästa recepten på internet.
HEJSAN !
Om DU börjar frukosten med 1 kokt ägg
och 1 smörgås + 1-2 sillbitar , kan DU stå
Dig bra bra fram till lunch .
Om Du inte äter ägg på mackan ,
ta med Dig ägget till arbetet ...!
mm...!
TACK !
HEJSAN !
IBLAND har jag inte tid att äta lunch ,
men behöver det för att orka vidare ,
då blir det en snabblunch , himla bra
att ta till och dessutom gott !
SÅ HÄR GÖR DU :
ÖPPNA en burk tonfisk i vatten och blanda med
1 dl turkisk yoghurt eller kräm fraiche,
1 msk curry, 1 dl tärnad gurka, 1/2 tärnat äpple
och 1/4 mild röd lök .
Salta och peppra .
Tonfisk , curry å äpple = oslagbart !
HOPPAS DET SMAKAR !
GO ' JUL !
HEJSAN !
När jag bodde hemma hos Farmor då hade Farmor bakat
dessa jättegoda skorpor till JULAFTON !
Det fanns alltid skorpor hemma , men inte dessa Julskorpor.
****
Detta är en skorpa för Dig som Älskar choklad !
Den här har en mustig chokladsmak, goda nötter
och en touch av apelsin .
HÄR ÄR RECEPTET :
75 g smör/ margarin , rumsvarmt
1 dl strösocker
1 ägg
1 - 2 apelsiner , rivet skal
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl hasselnötter , hackade
100 g mörk choklad , hackad
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SÄTT UGNEN på 175 grader .
Rör smör och socker krämigt .
2) TILLSÄTT ÄGGET och blanda .
Tillsätt rivet apelsinskal .
3) BLANDA MJÖL, bakpulver, vaniljsocker
och kakao i en bunke ,
Blanda ner hackade hasselnötter och hackad
choklad .
Arbeta in det i smörblandningen .
4) DELA DEGEN i 3 delar och rulla varje
del till en längd , ca 20 cm .
Lägg längderna på plåt med bakplåtspapper .
Platta till dem något .
5) GRÄDDA LÄNGDERNA , mitt i ugnen
i 20 minuter .
Ta ut dem och låt dem svalna något .
6) SKÄR LÄNGDERNA, med en vass kniv
i diagonala bitar ca 1 1/2- 2 cm breda .
VAR FÖRSIKTIG FÖR DE GÅR LÄTT SÖNDER !
7) VÄND BITARNA med snittytan uppåt
på plåten .
Ställ in plåten i ugnen och stäng av värmen .
Låt skorporna torka i eftervärmen tills ugnen
blivit kall .
GOD JUL och LYCKA TILL !